Teknoloji

Apple ve Arm arasında 2040 yılına kadar sürecek uzun süreli anlaşma

apple arm

Apple, Reuters’ın bildirdiğine göre, çip tasarım şirketi Arm ile 2040 yılına kadar sürecek bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, Arm’ın planladığı halka arz ile ilgili yeni belgelerde yer aldı.

Belgelerde anlaşma hakkında fazla detay verilmemiş olsa da, Arm şunları söyledi: “Apple ile 2040 yılına kadar sürecek yeni bir uzun vadeli anlaşma imzaladık. Bu, Apple’ın Arm mimarisine erişimini ve bizimle olan uzun süreli iş birliğimizi sürdürecek.” Apple’ın iPhone, Mac, iPad ve Apple Watch gibi en popüler ve karlı ürünlerinde Arm’ın tasarımlarını kullandığı göz önüne alındığında, bu anlaşma Apple’ın uzun bir süre daha Arm’ın teknolojisini kullanmayı planladığını gösteriyor.

Diğer teknoloji devlerinin de Arm teknolojisine ilgisi var

Arm’ın belgelerinde, AMD, Apple, Google, Intel, Nvidia, Samsung ve TSMC gibi büyük teknoloji şirketlerinin Arm hisselerinde toplamda 735 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planladığı belirtiliyor.

Arm’ın halka arzı, Nvidia’nın onu ana şirketi SoftBank’tan satın almaya çalışması, fakat bu girişimin başarısız olmasının ardından geliyor. Bu anlaşma, 2020 yılında duyurulmuş, ancak 2022 yılında İngiltere, AB ve ABD düzenleyici kuruluşlarının yoğun incelemeleri nedeniyle iptal edilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER