Teknoloji

Apple Arizona’daki yeni fabrikasında 5 inç iPhone için ekran üretebilir

Apple ABD’deki yeni fabrikasını Arizona eyaletinde kuracağını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Proje için safir kristal üzerine odaklanan GT Advanced Technologies ile birlikte çalışacak olan Apple’ın bu fabrikada iPhone’larda kullanılmak üzere 5 inç ekran üreteceği konuşuluyor. Digitimes’ta yer alan habere göre, Apple bu fabrikada yıllık 30.79 ila 50.56 milyon iPhone üretecek.

iphone-5s-inceleme-00002

Apple yeni fabrikasında 578 milyon dolar değerinde safir cam üretimi gerçekleştireceğini daha önce doğrulamıştı. iPhone 5s’in kamera ve parmak izi tarayıcısında da kullanılan safir camın hangi amaçla üretileceğine ilişkin olarak ise bir bilgi verilmemişti. Apple’ın safiri iPhone ekranında kullanması durumunda şirketin Corning tarafından üretilen Gorilla Glass’tan vazgeçebileceği düşünülüyor.

TechCrunch’ta yer alan habere göre, Apple ekranlarında safir kullanması durumunda Gorilla Glass’a kıyasla önemli avantajlara sahip olacak. Çiziklere karşı daha dayanıklı olan safirin optik kalite ve sağlamlık konusunda da Gorilla Glass’a üstünlük sağlayacağı öngörülüyor. Apple’ın Arizona’daki fabrikasında iWatch için ekran üretebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İlgili >> Digitimes, TechCrunch

İLGİLİ HABERLER