EğlenceTeknoloji

Apple Arcade kataloguna eklenecek oyunlar için önemli karar

Apple Arcade nedir, nasıl abone olunur, abonelik nasıl iptal edilir? iphone

Apple, Arcade oyun servisinin katalogunda mevcut abone sayısını korumaya yönelik bazı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket beklediği “oyuncu bağlılığı” seviyesine ulaşamayacağını düşündüğü geliştirme aşamasındaki bazı oyunların sözleşmesini iptal ediyor.

Teknoloji devinin Arcade’in ücretsiz deneme süresi sona erdikten sonra da oyuncuları platformda tutacak oyunlar istediği söyleniyor. Apple’ın geliştiricilerle gerçekleştirdiği görüşmelerde aradığı şeye örnek olarak Grindstone’u gösterdiği ifade edildi.

Apple daha önce yaptığı bir açıklamada, Arcade’deki hedefinin kütüphaneyi daima büyütmek ve genişletmek olduğunu belirtmişti.

Apple’ın oyuncuları platformda tutacak oyunlara odaklanması mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Arcade’in iş modeli, oyuncuların aboneliklerini sürdürmesi ve uygulama içi satın alma ya da reklamlardan uzak kaliteli oyunlar oynamasına dayanıyor. Eğer oyunlar çok erken biterse veya ilk birkaç günden sonra oyuncuların ilgisini çekmezse, oyuncular yeni ve heyecanlı başka oyunları görmek için beklemeyebiliyor.

Arcade cephesinde işlerin nasıl gittiği şu an için bilinmiyor. Ancak deneme süresine ekstra bir ayın daha eklenmesi, talebin başta hedeflendiği kadar yüksek olmadığını düşündürüyor.

Apple henüz yayınlanmayan bazı Arcade oyunlarının sözleşmesini iptal ederek bu oyunların bazılarının geliştiricilerini zora sokmuşa benziyor. Kaynakların verdiği bilgiye göre, sözleşmesi iptal edilen bazı geliştiriciler finansal sorunlarla karşı karşıya kalmış durumda. Apple’ın bu geliştiricilere geliştirme sürecinde yardım ettiği ve ilerdeki oyunları için destek olma sözü verdiği belirtilse de; mevcut durum, Arcade geliştiricilerinin ayakta kalmasının büyük ölçüde Apple’ın kararlarına bağlı olduğu belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER