EğlenceTeknoloji

Apple Arcade için yeni abonelik seçeneği

Apple Arcade nedir, nasıl abone olunur, abonelik nasıl iptal edilir? iphone

Apple Arcade çevrimiçi oyun platformu geçtiğimiz eylül ayında faaliyete geçmişti. Şimdiye kadar sadece aylık ödeme seçeneği bulunan platform için şimdi yıllık abonelik seçeneği de kullanıcılara sunuldu.

Söz konusu paket için ABD’de 49.99 dolar, Birleşik Krallık’ta 49.99 pound, Avrupa’da ise 49.99 avro ödemek gerekiyor. Buralarda Apple Arcade’in aylık abonelik bedelleri 4.99 dolar, 4.99 pound ve 4.99 avro olarak sıralanıyor.

Türkiye’de Apple Arcade’in aylık abonelik bedeli hâlihazırda 34,99 TL. Yıllık abonelik planı seçeneğini henüz Türkiye mağazasında göremesek de, bu planın Türkiye fiyatının 289 ila 299 TL arasında olma ihtimali fazlasıyla yüksek.

Yıllık abonelik paketinin seçilmesi, kullanıcılara yaklaşık iki aylık abonelik ücreti civarında bir tasarruf imkanı sağlıyor. Küçük bir indirim karşılığında yıllık abonelik seçeneği sunmak, pek çok çevrimiçi içerik platformu tarafından uygulanan bir yaklaşım. Apple Music ve Apple TV Plus platformlarında bu imkanın sağlandığını düşününce Apple Arcade’e böyle bir seçeneğin eklenmesine çok şaşırmamak gerekiyor.

Apple Arcade 100’den fazla oyun barındırıyor

Hâlihazırda Apple Arcade’in aylık abonelik paketine üye olanlar, App Store’daki Abonelikler sekmesi üzerinden yıllık abonelik seçeneğine geçiş yapabiliyor. Apple Arcade’e yeni abone olacaklara ise yıllık abonelik seçeneğinin en baştan gösterilmesi bekleniyor.

Apple Arcade’de hâlihazırda oyunculara iOS, macOS ve Apple TV üzerinde oynayabilecekleri 100’den fazla oyun sunuluyor. Oyuncuların bu oyunlar için ekstra bir ödeme yapması gerekmiyor. Apple’ın Aile Paylaşımı servisi üzerinden tek bir aboneliği altı kişiyle paylaşmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER