EğlenceTeknoloji

Apple Arcade için kesenin ağzını açtı

apple arcade

Apple Arcade adını verdiği oyun platformunu geçtiğimiz ay düzenlediği servisler etkinliğinde duyurmuştu. Cupertino merkezli şirketin oyun pazarındaki iddiasının ne kadar büyük olacağı o günden bu yana merak edilirken, gelen haberler Apple’ın oldukça hırslı olduğunu gösteriyor.

The Financial Times‘ta yer alan habere göre, Apple yeni servisi için yüz milyonlarca dolarlık bir bütçe ayırmış durumda. Şirketin bütçesinin 500 milyon doların üzerinde olduğu ve her oyun için birkaç milyon dolar harcamaya hazır olduğu da gelen haberler arasında yer alıyor. Apple’ın geliştiricilere oyunların bir süre için sadece Arcade’den erişilebilir olması ve Android’e ya da Xbox Game Pass gibi platformlara gelmemesi adına da özel teşvikler uygulayacağı söyleniyor. Apple’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Eğer söz konusu haberler doğruysa, Apple’ın oyun pazarında da kendisine büyük hedefler koyduğu açıkça görülüyor. Harcanması planlanan para ve şirketin hedefleri örtüşüyor gibi görünüyor. Abonelik tabanlı bir oyun servisinin başarılı olabilmesi adına popüler seçenekleri barındırması büyük önem taşıyor. Bunun da yolu para harcamaktan geçiyor.

Apple Arcade ile mobil oyun pazarında Android’e karşı üstünlüğünü yeniden tesis etmeyi hedefliyor. Bu üstünlükle daha fazla para kazanmayı hedefleyen şirket, uzun vadeli hedefi için kısa vadede para harcamaktan kaçınmayacağını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER