EğlenceTeknoloji

Yeni iPhone veya iPad’iniz için en iyi Apple Arcade oyunları

Apple Arcade nedir, nasıl abone olunur, abonelik nasıl iptal edilir? iphone

Apple Arcade’in geçtiğimiz eylül ayında faaliyete geçmesiyle birlikte iPhone ve iPad’lerdeki oyun deneyimi de önemli bir değişimden geçti. Apple’ın oyun servisine abone olanlar ayda 34,99 TL ödeyerek, hâlihazırda 100’den fazla oyuna ulaşabiliyor. Yeni iPhone ve iPad sahiplerinin Apple Arcade üzerinde oynayabilecekleri en iyi oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Guildlings

Threes ile aynı stüdyodan çıkan Guildlings, oyunculara ilk başta beklediklerinden farklı bir deneyim sunuluyor. Oyun sürükleyici bir bulmaca macerası yerine fantastik dünyanın unsurlarını taşıyan yenilikçi bir RPG profili çiziyor. Doğa üstü yeteneklere sahip bir akıllı telefonun bile bulunduğu oyun; yeniliğin yanında eğlenceyi de vadediyor.

Pilgrims

Çek oyun stüdyosu Amanita Design; elle çizilmiş gibi görünen, alışılmadık oyunlarıyla tanınıyor. Machinarium ve Samorost serisi, şirketin bu yaklaşımının en bilindik örnekleri olarak öne çıkmıştı. Pilgrims de bu geleneği sürdürüyor. Ancak oyunda bazı küçük dokunuşlarla maceranın dozu biraz daha yükseliyor ve hikaye daha ilgi çekici hâle geliyor.

Assemble With Care

Assemble With Care’i bitirmek sadece iki saatinizi alabilir. Ancak Monument Valley’nin yapımcılarının elinden çıkan Assemble With Care, oynanış ve hikaye anlatımını pürüzsüz biçimde birleştirmenin en iyi örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Ana kahramanı şehre yeni gelen genç bir tamirci kadın olan oyunda; tamirci kadın, şehirde yaşayanların eşyalarını tamir ederek hem ödül kazanıyor hem de yaşayanları daha iyi tanıyor. Çok fazla diyalog barındıran Assemble With Care’de oyuncular her bölümde bir bulmaca çözüyor.

Card of Darkness

Mobil cihazlar için çok sayıda kart oyunu olsa da, Card of Darkness tamamen farklı bir şey yapıyor. Magic: The Gathering’e farklı bir açıdan yaklaşmayan oyun, bunun yerine oyuncuları bir zindanda gezermişçesine kartlar arasında dolaşıyor. Her kartın farklı bir şeyi sembolize ettiği oyuna alışmak ilk başta zor olsa da, bir süre sonra oyunu bırakmak çok zor hâle geliyor.

Grindstone

Grindstone şimdiye kadar oynadığınız en korkutucu “match-3” tarzı bulmaca oyunu olabilir. Sword & Sworcery ve Critter Crunch gibi oyunlarla aynı ekip tarafından geliştirilen Grindstone, ilk bakışta göze tanıdık geliyor. Oyunda oyuncular renkli taşları birbirleriyle eşleştirmekle görevlendiriliyor. Renkli taşların aslında bir canavar olması ise oyuna farklılık katan temel unsur olarak göze çarpıyor.

Sayanora Wild Hearts

Sayanora Wild Hearts pek çok şeyi temsil eden bir oyun. Klasik bir arcade oyunu olan Sayanora Wild Hearts’ta oyuncular tehlikeli seviyeler arasında ilerlerken, bir taraftan da önlerine çıkan paraları topluyor. Aynı zamanda bir ritim oyunu olan Sayanora Wild Hearts’ta oyuncuların hamle yaparken veya kendilerini korurken müziğe uygun hareket etmesi gerekiyor. Aynı zamanda bir interaktif albüm olan oyunda, oyuncular aşk ve kayıplarla kendi müzikal hikayelerini oluşturuyor.

Skate City

İyi bir kaykay oyunu görmemizin üstünden uzun bir zaman geçmişti. Skate City, bu boşluğu başarılı şekilde doldurmayı başarıyor. Dokunmatik ekrana uygun şekilde basitleştirilmiş kontrollere sahip olan oyun, oyunculara akıllı telefon veya tablet üzerinde yaşayabilecekleri en keyifli kaykay deneyimini yaşatmayı vadediyor.

Bleak Sword

Dark Souls tarzı bir oyun, mobil cihazlar için kötü bir tercih gibi görülebilir. Ancak Bleak Sword bu algıyı kırmayı başarıyor. Zalim bir kavgayı ve karanlık bir fantastik ortamda gösteren oyun, modern kontrol şeması ve küçük seviyelerle oyunculara keyifli dakikalar yaşatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER