EğlenceManşetler

Apple Arcade’e aralık ayında Dead Cells+ gibi yeni oyunlar geliyor

dead cells+ apple arcade
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Arcade, oyun oynamayı seven iPhone, iPad, Mac veya Apple TV kullanıcıları için gerçekten iyi bir arşiv sunuyor. Üstelik Apple, abonelik tabanlı oyun kütüphanesine yeni başlıklar eklemeyi de sürdürüyor. Bu hafta içinde en iyi Nintendo Switch oyunlarından biri Apple’ın oyun platformuna geldi.

Apple Arcade’de Dead Cells+ adıyla dağıtıma çıkan oyun, ölümcül dövüşü klasik Metroidvania keşfi ve rogue-lite mekaniğiyle birleştiren zorlu bir iki boyutlu aksiyon platform oyunudur. Sık sık öleceksiniz ve oyun sizin etrafınızda gelişecek, ama her yeni diriliş sizi daha güçlü ve önünüze çıkan zorlukların üstesinden gelmeye daha hazırlıklı hâle getirecek.

Dead Cells daha önce PC ve konsollar için dağıtıma çıkmış, Nintendo Switch için çıkan oyunu en iyiler arasında olarak nitelendirilmişti. Xbox versiyonu da beğeni toplamıştı.

Bu arada Dead Cells+, oyun için çıkmış olan The Bad Seed, Fatal Falls ve Queen of the Sea paketlerini içeriyor. Bu da oyunun mobil versiyonunu eksiksiz bir hâle getiriyor.

Apple Arcade platformuna aralık ayında gelecek diğer yeni oyunlar

Dead Cells+ bu hafta içinde Apple Arcade’e gelmiş en dikkat çekici oyun olabilir, ancak aralık ayında gelen tek oyun olmayacak. JellyCar Worlds ve My Little Pony: Mane Merge adlı iki yeni oyunu da bu ay göreceğiz.

JellyCar‘ın iOS cihazlarında ilk kez dağıtıma çıkmasının üzerinden on yıldan fazla bir süre geçtikten sonra, JellyCar Worlds 9 Aralık’ta çıkıyor. Klasik platform-sürüşü hibridinde “modern bir yaklaşım” olarak tanımlanan oyunda oyuncular, “seviyelerde gezinmek, engelleri aşmak ve çıkışı bulmak için aracı ve etrafındaki çevrenin jelatinimsi doğasını kullanacak”. Oyun, araba tasarımlarından kendi ses efektlerinizi yapmaya kadar pek çok özelleştirme seçeneği de sunacak.

Bu oyunu, oyuncaklara dayanan çizgi dizisinin yeniden çekilmiş filmine dayanan, çocuk dostu bir bulmaca oyunu olan My Little Pony: Mane Merge izleyecek. Bu oyunda, sihirli ve konuşan midillilerin vahşi doğasına gideceksiniz.

Bu arada Apple Arcade oyunlarını sevenler için, en iyi Apple Arcade oyunlarından bazılarına güncellemeler geliyor. Simon’s Cat: A Story Time, LEGO Star Wars: Castaways, Solitaire Stories, Angry Birds Reloaded, LEGO Brawls, Bloons TD 6+, SongPop Party, MasterChef: Let’s Cook, Garden Tails: Match and Grow ve daha fazla oyuna bu ay güncellemelerle yeni içerikler eklenecek.

Sağlıklı biçimde büyüyen abone kitlesi ve Football Manager Touch 2023 gibi oyunların gelişiyle birlikte Apple Arcade, 2023 yılına çok güçlü girecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER