EğlenceTeknoloji

Apple Arcade aylık üyelik ücreti ile ilgili fikir veren ipucu

apple arcade

Apple’ın iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV ve Mac bilgisayarlar için tasarladığı abonelik tabanlı video oyun servisi Apple Arcade aylık ücreti ile ilgili önemli bir ipucu ortaya çıktı. Sonbaharda çıkacak olan bu servisin aylık ücretinin 4.99 dolar olacağı belirtiliyor.

9to5Mac’ten Guilherme Rambo, App Store API’sine gizlenmiş bir tanıtım mesajında yukarıdaki fiyat bilgisine rastlamış. 4.99 dolar, App Store fiyat skalasında Tier 5 grubunda yer alıyor. Bu grubun TL cinsinden fiyatlandırmasına baktığımızda, karşımıza 12,59 TL’lik bir fiyat çıkıyor.

Apple henüz Apple Arcade resmi fiyatını açıklamadı. Bu nedenle eylül ayındaki iPhone etkinliğine kadar fiyat değişebilir, gördüğümüzden farklı bir fiyatla karşılaşabiliriz. Aynı zamanda bu fiyat başlangıç aşamasındaki bir fiyat fırsatı da olabilir. Ancak geçmişte Apple’ın bu şekilde bir taktik izlediğine de rastlamadık. Müşteriler muhtemelen servisi bir ay boyunca ücretsiz kullanacaklardır. Böylelikle 100’ü aşkın oyunu Apple’ın farklı platformlarında ve cihazlarında oynama fırsatı elde edecekler.

Oyunlar bir Apple cihazında kaldığı yerden diğer Apple cihazında devam ettirilebilecek. Örneğin, iPhone’da yarım bıraktığınız oyunu Apple TV’de oynamaya devam edebileceksiniz. Apple’ın söylediğine göre, Apple Arcade oyunlarında uygulama içi satın almalar ve abonelikler de ücretsiz olacak. Reklamlar da bulunmayacak. Aynı zamanda aile paylaşımı sayesinde en fazla altı kişiyle üyelik paylaşımı mümkün olacak.

Apple Arcade şu anda Apple çalışanları tarafından test ediliyor

Apple sonbaharda servisi tüm müşterilerine sunmadan önce, şu anda Apple Arcade servisini kendi çalışanları arasında testten geçiriyor. Test süreci boyunca, çalışanlar ayda sadece 49 sent ücret ödüyorlar. Aynı zamanda bir ay ücretsiz deneme imkanını da elde ediyorlar.

Bir fikir vermesi açısından yurt dışından örnek verecek olursak, Apple Music ve Apple News servisleri yurt dışında 9.99 dolarlık aylık ücretten sunuluyor. Apple News Türkiye’de kullanıma açık değil, ancak Apple Music Türkiye’de aylık 13,99 TL ücret karşılığında sunuluyor. Görüldüğü üzere, Apple Music Türkiye aboneliği, ABD’deki aboneliğe göre daha ucuz. Tahmin ediyoruz ki, Apple Arcade de Türkiye’de daha ucuz olacaktır, ancak arada müzik servisinde olduğu gibi bir fark olup olmayacağını şu an için kestirmek güç görünüyor.

İLGİLİ HABERLER