EğlenceTeknoloji

Apple Arcade aylık abonelik ücreti ve çıkış tarihi belli oldu

apple arcade

Apple Arcade aylık abonelik servisinin duyurusunu geçtiğimiz mart ayında yapmıştı. Şirket, yeni iPhone’larının tanıtım etkinliğinin başlangıcını da Arcade’den haberler vererek gerçekleştirdi. Arcade, 19 Eylül itibarıyla faaliyete geçecek.

Apple Arcade’in duyurusu yapıldığında pek fazla detay paylaşılmamıştı. Şirket sadece mobil oyun pazarının önemli geliştiricileriyle birlikte çalışacağını belirtmişti. Bu geliştiriciler arasında Monument Valley’yi hazırlayan Ustwo ve Alto’s Adventure’ın geliştiricisi Snowman’in adı anılmıştı. Final Fantasy’nin yaratıcısı Hironobu Sakaguchi ve SimCity’nin yaratıcısı Will Wright’ın da Apple ile çalışacağı açıklanmıştı.

Apple bugünkü etkinlikte Arcade’de oyuncularla buluşacak bazı oyunların demolarını sundu. Konami’nin efsanevi oyunlarından Frogger, Frogger in Toy Town adıyla Apple Arcade’de oyuncularla buluşacak. Capcom ise Shinsekai: Into The Depths isimli bir oyunla platformda yer alacak. Sahnede demosu yapılan son oyun ise İsveçli Simogo tarafından geliştirilen değişik bir ritim oyunu olan Sayanora Wild Hearts oldu.

Apple Arcade aylık abonelik ücreti ne kadar?

Apple Arcade’in oyun abonelik servislerinin giderek popüler hâle geldiği bir dönemde çıktığı söylenebilir. Microsoft bu alanda Xbox Game Pass ile şimdiden belli bir başarıya ulaşmış durumda. Google ise Stadia ile bu alanda şansını oldukça iddialı biçimde deniyor. Google, Android üzerinde de Arcade’e benzer bir servis sunmaya hazırlanıyor.

apple arcade
Görsel: Apple

Apple Arcade aylık abonelik ücreti 4.99 dolar olarak belirlendi. Bu ücret karşılığında Aile Paylaşımı kapsamındaki tüm kullanıcılar servisten yararlanabilecek. Servise ilk bir ay ücret ödemeden erişilebilecek.

Detaylar geliyor…

İLGİLİ HABERLER