Teknoloji

Apple’ın VR/AR başlığı ile ilgili üç farklı ekran taşıyacağı iddiası

apple ar vr başlık

Ekran endüstrisi analistleri tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, Apple’ın yakında çıkması beklenen sanal ve artırılmış gerçeklik başlığı üç ekrana sahip olacak. Ayrıca üçüncü ekranın ne için kullanılacağına dair bir tahminleri var. Söylentiler, VR/AR başlığının nihayet 2022’de gün yüzüne çıkacağını gösteriyor.

Display Supply Chain Consultants (DSCC) adlı kuruluş, 2022’de sektörleri hakkında bir dizi tahminde bulundu. Apple VR/AR başlığı göze çarpıyor. Raporda, “Apple’ın başlığının üç ekran modülüyle yenilikçi bir ekran yapılandırmasına sahip olacağını tahmin ediyoruz: İki Micro OLED ekran ve bir AMOLED panel”.

Uzmanlar, iki Micro OLED ekranın 4K çözünürlüğe sahip olacağını tahmin ediyor. Üçüncü ekrana gelince, DSCC’ye göre bir olasılık, Apple’ın düşük çözünürlüklü çevresel görüş için AMOLED panelini kullanması ve böylece odaklamalı bir görüntüleme sistemini mümkün kılabilmesidir. Eğer doğruysa, mevcut VR gözlüklerinin “tünel görüşü” olarak adlandırılan dar görüş açısı gibi bir sınırlamasını çözecektir.

Vikipedi, “odaklamalı görüntüleme”yi, “görüntü çözünürlüğünün veya ayrıntı miktarının bir veya daha fazla ‘sabitleme noktasına’ göre görüntü boyunca değiştiği bir dijital görüntü işleme tekniği olarak nitelendiriyor. Sabitleme noktası görüntünün en yüksek çözünürlüğü gösterdiği bölgedir ve gözün retinasının merkezine karşılık gelir.

Analistler, Apple VR/AR kulaklığının en son teknolojiyi içermesini ve buna uygun bir fiyatla olmasını bekliyorlar. DSCC analistleri, “Apple başlığının birkaç bin dolara mal olmasını bekleyebiliriz.” dedi. “Bizim varsayımımız, birinci nesil başlığın, Apple’ın AR/VR ekosistemini genişletmek için profesyonelleri ve geliştiricileri hedefleyen üst düzey bir cihaz olacağı.”

Muhtemel VR/AR kulaklığıyla ilgili ayrıntılar aylardır sızdırılıyor. Görünüşe göre Apple, en üst düzey özelliklere rağmen rakipleri kadar büyük boyutlu olmayan bir cihaz geliştiriyor. Mikrofonlu kulaklığın, performans açısından Apple M1 ile aynı düzeyde bir çipten güç alacağı tahmin ediliyor. Birçok farklı türde sensör, kullanıcının çevresini ve vücut hareketlerini algılayacak.

Söylentiler Apple’ın VR/AR başlığını bu yıl haziran ayındaki Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) sırasında tanıtacağını, ancak birkaç ay sonrasına kadar satışa sunmayacağını işaret ediyor. Bu, üçüncü taraf geliştiricilerin ürün için yazılımları hazırlaması için zaman kazandıracaktır.

DSCC’nin belirttiği gibi, başlığın sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) sunacağı tahmin ediliyor. AR, bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüleri veya metni gerçek dünyaya yerleştirecek. Bu, gerçek dünyanın tamamen yerini alan sanal gerçeklikten farklı bir deneyim sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER