Teknoloji

Apple’ın AR planlarıyla ilgili yeni tahminler; 2030’dan sonra kontakt lens

apple m4 mac

Apple analisti Ming-Chi Kuo, yayınladığı yeni araştırma notunda Apple’ın gelecek yıl kask biçiminde yeni bir karma gerçeklik cihazı çıkaracağını kaydetti. MacRumors’ın haberine göre, bunu 2025 ortalarında çıkacak artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleri ve 2030-2040 arası çıkacak AR özellikli kontakt lensler izleyecek.

Kuo, yatırımcı notunda “Kask ürününün AR ve VR deneyimleri sağlayacağını, gözlük ve kontakt lens türlerinin ise AR uygulamalarına odaklanma olasılığının daha yüksek olacağını öngörüyoruz.” diye yazdı.

MacRumors, Apple’ın karma gerçeklik başlığının birkaç prototipinin 200 ila 300 gram ağırlığında olmasına rağmen, eğer Apple bazı teknik sorunları çözebilirse, başlığın 100 ile 200 gram arasında bir ağırlığa ulaşabileceğini söylüyor. Kuo’ya göre bu başlık ABD’de muhtemelen 1000 dolar aralığında fiyatlandırılacağını da sözlerine ekledi.

Kuo kulaklığın sürükleyici bir deneyim sunabilecek şekilde, Sony mikro OLED ekranlarla donatılacağını ve şu anda piyasada bulunanlardan “önemli ölçüde daha iyi” olacağını da belirtti. Üstelik bir mobil üründen daha çok, “taşınabilir bir ürün gibi” olacağını, bir iPhone’dan bağımsız olarak da çalışabileceğini de dile getirdi.

Kuo’nun yatırımcı notunda belirttikleri 2022’de piyasaya çıkması beklenen bir AR başlığıyla ilgili diğer tahminleriyle uyumlu görünüyör. Ancak daha önce fiyat etiketinin 3000 dolara yakın olduğunu belirtiyordu. The Information sitesi de geçen ay, Apple’ın başlığın ağırlığını azaltmak için kumaş örgü malzeme kullandığını belirtmişti. Üstelik kulaklığın neye benzeyebileceğini gösteren, “geç aşama bir prototipin Apple içindeki görüntülerine” dayanarak oluşturulan taslak çizimini de paylaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER