Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğünün tasarımı üstünde çalışıyor

apple ar gozluk apple artırılmış gerçeklik

Apple’ın sanal (VR) ve artırılmış (AR) gerçeklik alanındaki hazırlıkları çok uzun süredir konuşuluyor. Şirketin ilk olarak karma gerçeklik başlığını kullanıcılarla buluşturması bekleniyor. Bu başlığın çıkışı için 2023 işaret ediliyor. Apple AR gözlüğünü ise 2024’ün sonlarında kullanıcılarla buluşturacak gibi görünüyor. Haitong Intl Tech Research’ten analist Jeff Pu’ya göre, şirket bu gözlüğün tasarımını geliştirme aşamasında.

Pu, kısa bir süre önce de Luxshare’in 2022’nin sonu ve 2024 arasında çıkacak Apple cihazlarının üreticilerinden biri olacağını açıklamıştı. Pu o zaman da Apple’ın AR gözlüğünün 2024’ün sonlarında çıkacağını belirtmişti.

Tecrübeli analist, şimdi de gözlüğün tasarımını geliştirmek için çalışmaların başladığı iddiasında bulundu. Prototipin bu yılın sonunda hazır olacağı ve gözlüğün geniş ölçekli üretiminin de 2024’ün ikinci yarısında başlayacağı söyleniyor.

Pu gözlükle ilgili dikkat çekici başka bilgiler de verdi. Tecrübeli analiste göre, Corning ve Hoya gözlük için cam örnekleri tedarik edecek. Şirketin frekans yönlendirici teknolojisini de bu gözlükte kullanması bekleniyor.

Apple AR gözlüğünden önce yukarıda da bahsettiğimiz gibi karma gerçeklik başlığını kullanıcılarla buluşturacak. Şirketin başlığın duyurusunu 2022 bitmeden yapabileceği, ancak piyasaya çıkışı 2023’e bırakacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER