Teknoloji

Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığının çıkış tarihi için yeni iddia

apple glasses ar

Apple, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisine olan ilgisini saklamıyor. Şirket, çok uzun süredir bu teknolojiye yönelik beğenisini ve planlarını en üst ağızdan paylaşıyor. Ancak Apple, AR teknolojisinin merkezde olduğu bir ürün çıkarma konusunda çok acele etmeyecek gibi görünüyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan Ming-Chi Kuo, şimdiye kadar genellikle Apple Glasses adıyla anılan artırılmış gerçeklik başlığının 2022’den önce piyasaya çıkmayacağını iddia etti. Kuo, küresel koronavirüs salgını veya diğer faktörlerden kaynaklanan gecikmelerin de hâlâ ihtimal dahilinde olduğunun altını çizdi.

Daha önce DigiTimes tarafından hazırlanan bir haberde de Apple’ın AR başlığının çıkışı için 2022 işaret edilmişti. Söz konusu haber, geliştirme sürecini hızlandırmaya hazırlanan tedarikçilere dayanıyordu. The Information’da yayınlanan bir haberde de AR başlığının çıkışının 2022’yi bulabileceği belirtilmişti.

Ancak Apple’ın AR başlığının çıkış tarihi konusunda farklı öngörüler de mevcut. Bloomberg’e göre, başlığın çıkışı 2023’ü bulabilir. Jon Prosser ise Apple’ın beklenen cihazın duyurusunu 2021’de yapabileceğini iddia ediyor.

Bu noktada duyuru ve çıkışın aynı yıl içinde olması gibi bir zorunluluğun bulunmadığını hatırlatmak gerekiyor. Örneğin, Apple AR başlığının duyurusunu WWDC 2021’de veya aynı yılın eylül ayında yapıp cihazın çıkışını 2022’ye bırakabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER