Teknoloji

Apple AR başlığı için 2023’ü bekleyebilir

apple karma gerçeklik

Apple uzun süredir AR (artırılmış gerçeklik) başlığı üstünde çalışıyor. Cihaz hakkındaki dedikoduların geçmişinin uzunluğu da aşağı kalır seviyede değil. Son zamanlarda başlığın 2022’nin sonlarında satışa sunulabileceği söylense de, yeni bir haber farklı bir durumu işaret ediyor.

Sektör analisti Jeff Pu’ya göre, Apple artırılmış gerçeklik başlığını 2022’de çıkarmak için acele etmeyecek. Pu, Cupertino merkezli şirketin yeni ürününü 2023’ün başlarında piyasaya sürmesinin daha yüksek bir ihtimal olduğunu belirtti.

Ortada çok büyük bir gecikmenin olmadığını söylemek gerekiyor. AR başlığının çıkışı için zaten 2022’nin sonları işaret ediliyordu. Tedarik zincirindeki sıkıntıların stoklarda probleme yol açmasını engellemek isteyen Apple’ın böyle bir tercihte bulunması doğal görünüyor.

Pu, Apple’ın ilk yıl 1.5 milyon AR başlığı satabileceği öngörüsünde de bulundu. Bu öngörünün gerçekleşmesi durumunda Apple’ın beklentilerinin karşılanmış olacağı da rahatlıkla söylenebilir.

Artık konsept hâlinden uzak olsalar da, artırılmış ve karma gerçeklik teknolojileri hâlâ geniş kitleler tarafından deneyimlenmiş değil. Apple’ın bu alana üst segment bir ürünle girmesi, diğer artırılmış ve karma gerçeklik başlıklarına olan ilgiyi de artırma potansiyeli taşıyor.

Apple resmi duyurudan önce AR başlığıyla ilgili net bir işaret vermeyecektir. Ancak önümüzdeki dönemde cihaza dair yeni bilgilerin gün yüzüne çıkması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER