Teknoloji

Apple AR başlığı için 2023’ü bekleyebilir

apple karma gerçeklik

Apple uzun süredir AR (artırılmış gerçeklik) başlığı üstünde çalışıyor. Cihaz hakkındaki dedikoduların geçmişinin uzunluğu da aşağı kalır seviyede değil. Son zamanlarda başlığın 2022’nin sonlarında satışa sunulabileceği söylense de, yeni bir haber farklı bir durumu işaret ediyor.

Sektör analisti Jeff Pu’ya göre, Apple artırılmış gerçeklik başlığını 2022’de çıkarmak için acele etmeyecek. Pu, Cupertino merkezli şirketin yeni ürününü 2023’ün başlarında piyasaya sürmesinin daha yüksek bir ihtimal olduğunu belirtti.

Ortada çok büyük bir gecikmenin olmadığını söylemek gerekiyor. AR başlığının çıkışı için zaten 2022’nin sonları işaret ediliyordu. Tedarik zincirindeki sıkıntıların stoklarda probleme yol açmasını engellemek isteyen Apple’ın böyle bir tercihte bulunması doğal görünüyor.

Pu, Apple’ın ilk yıl 1.5 milyon AR başlığı satabileceği öngörüsünde de bulundu. Bu öngörünün gerçekleşmesi durumunda Apple’ın beklentilerinin karşılanmış olacağı da rahatlıkla söylenebilir.

Artık konsept hâlinden uzak olsalar da, artırılmış ve karma gerçeklik teknolojileri hâlâ geniş kitleler tarafından deneyimlenmiş değil. Apple’ın bu alana üst segment bir ürünle girmesi, diğer artırılmış ve karma gerçeklik başlıklarına olan ilgiyi de artırma potansiyeli taşıyor.

Apple resmi duyurudan önce AR başlığıyla ilgili net bir işaret vermeyecektir. Ancak önümüzdeki dönemde cihaza dair yeni bilgilerin gün yüzüne çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle
📡 Teknoblog'u takip et Teknoloji gündemini kaçırmamak için 📰 Google Haberler'e ekle, 💬 WhatsApp kanalımıza katıl, ▶ YouTube'a abone ol, 📷 Instagram'da ve 𝕏 X'te bizi takip et.

💻🔥 KAÇIRILMAYACAK LAPTOP FIRSATLARI 🔥💻

MSI CYBORG 15 A13VE-2268XTRNN Intel Core i5 13420H 16GB 512GB SSD RTX4050 Freedos 15.6\" FHD Taşınabilir Bilgisayar
MSI CYBORG 15 A13VE-2268XTRNN Intel Core i5 13420H 16GB 512GB SSD RTX4050 Freedos 15.6\" FHD Taşınabilir Bilgisayar
HP AI 15 Intel Core Ultra 5 225U 16GB 512GB SSD Freedos 15.6\" Taşınabilir Bilgisayar D51E0EA
HP AI 15 Intel Core Ultra 5 225U 16GB 512GB SSD Freedos 15.6\" Taşınabilir Bilgisayar D51E0EA
Medion Signium 14 S1 MD600032 Intel Core 5 120U 16GB 512GB SSD Freedos 14\" 120Hz OLED Dizüstü Bilgisayar
Medion Signium 14 S1 MD600032 Intel Core 5 120U 16GB 512GB SSD Freedos 14\" 120Hz OLED Dizüstü Bilgisayar

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.