Teknoloji

Apple AppleCare davasında uzlaşma için 95 milyon dolar ödeyecek

apple applecare

Apple, geçtiğimiz haziran ayında AppleCare servisinin tanıtımında yanlış bilgilendirme yaptığı gerekçesiyle açılan grup davasında uzlaşmaya vardığını açıklamıştı. 2016’da başlayan davada taraflar dördüncü oturumda bir sonuca ulaşabilmişti. Cupertino merkezli şirketin uzlaşma için 95 milyon dolar ödeyeceği açıklandı.

Davacılar AppleCare servisinin tanıtımının yanıltıcı ifadeler barındırdığını savundurmuştu. AppleCare’in tanıtımlarında eğer bir iPhone veya iPad kazayla hasar görürse veya bir donanım hasarı meydana gelirse, ürünün değiştirileceği veya tamir edileceği belirtiliyor. Değişim gerektiği takdirde verilecek ürünün “performans ve güvenilirlik” konusunda yeni bir cihazla aynı noktada olması gerektiği de vurgulanıyor. Ancak Apple’ın kullanıcılarına “yenilenmiş” ürünler verdiği belirtilmiş ve şirket “yalan reklam” ile suçlanmıştı.

Apple’ın avukatları ise davacıların iddialarını kanıtlayamadığını belirtmişti. Şirket, yenilenmiş parçaların bir donanım sorununa yol açmadığının altını çizerken,”yeniye yakın” ifadesinin tamamen yeni bir ürün anlamına gelmediğini de savunmuştu.

Apple aleyhine açılan grup davasına 20 Temmuz 2012 ve 30 Eylül 2021 tarihleri arasında AppleCare ve AppleCare+ servislerinden faydalanan kullanıcılar katılmıştı.

İLGİLİ HABERLER