Manşetler

Apple App Store’u zil sesi uygulamalarına açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın kısa bir süre önce kamuoyuna açıkladığı App Store İnceleme Yönergesi uygulama geliştiricilerinin yolunu kolaylaştırdı denebilir. Sadece sekiz gün geçti ki, daha önce engellenmiş olan uygulamalar birer birer App Store içinde yer almaya başladı. Google Voice uygulamaları ve Commodore 64 emülatörü trene ilk binenlerden oldu. Sırada ise zil sesi uygulamaları var. Üstelik sadece bir değil, beş farklı zil sesi yapma uygulaması App Store’da şimdiden yerini aldı.

Aslına bakarsanız App Store’da zil sesi yapma uygulamalarının bulunması çok da ilgi çekici gibi durmuyor. Ancak Apple’ın daha önce yaptıklarını göz önünde bulundurunca, şirketin App Store’u daha çekici bir yer yapmak için attığı son adımlar daha da fazla anlam kazanıyor. Uygulamaların App Store’a kabul edilmesinde göz önünde bulundurulan yönergenin yayınlanmasıyla birlikte artık uygulama geliştiricileri sadece Apple’ın bildiği kuralları değil, herkese açık kuralları izleme fırsatı buldular.

Zil sesi uygulamalarının App Store’da yer almaya başlaması Apple’ın kendi zil sesi girişimlerinin pek de başarıya ulaşmadığının bir göstergesi sayılabilir. Hâl böyle olunca onlar da üçüncü taraf uygulama geliştiricilere alanı açmak istemiş olabilirler. Apple 2007 yılında kullanıcılara kendi zil seslerini yapma ve bunları 0.99 $’a satın alma imkânı tanımıştı. Ancak iTunes 10’un yayınlanmasıyla birlikte bu özellik kaldırıldı. Bunun ardından üçüncü taraf zil sesi yapma uygulamalarının App Store’da yer almaya başlaması belirttiğimiz durumu destekleyen bir kanıt teşkil ediyor.

Zil sesini iPhone üzerinden oluşturabiliyorsunuz. Ancak oluşturduğunuz zil sesini telefonunuzda kullanmak için ilk önce bilgisayara bağlanıp bu zil sesini indirmek ve iTunes üzerinden iPhone’a atmanız gerekiyor. Bu ek adım biraz can sıkıcı gibi görünse de, kendi zil sesinizi kolaylıkla yapabiliyor olmak oldukça memnun edici. App Store’da yer alan zil sesi oluşturma uygulamalarının adları ise şu şekilde: Best Ringtone Maker, Music Ringtone Maker, Custom Ringtone Maker, Ringtone Maker Pro ve Ringtone Designer Pro. Her bir uygulama 0.99$’lık fiyata sahip.

İlgili – Mobile Crunch

İLGİLİ HABERLER