Manşetler

Apple App Store’daki bulut yenilikleri Türkiye hesaplarında da etkinleşti

Apple’ın dün WWDC 2011’de tanıtmış olduğu yeni iCloud servisinin izlerini yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. App Store Türkiye mağazasında da etkin hâle gelen bulut desteği sayesinde kendi cihazınızın dışında, başka cihazlar üzerinden kendi Apple ID hesabınızla satın aldığınız tüm uygulamaları görüntüleyebilecek, kendi cihazınızda mevcut olmayan uygulamaları tek dokunuşla indirebileceksiniz.

Örneğin hem sizin hem de kardeşinizin, eşinizin, annenizin veya babanızın birer iPhone’u var ve aynı Apple ID hesabıyla uygulamaları satın alıyor veya indiriyorsunuz. Eğer onun satın alıp iPhone’una indirdiği bir uygulama varsa, siz de bunu App Store’daki Updates (Güncellemeler) sekmesi içinde yer alan Purchased (Satın Alınanlar) sayfasında görme fırsatı bulacaksınız. İster bu uygulamaları elle yükleyebilirsiniz, isterseniz de Ayarlar sayfasındaki Store bölümü altından otomatik yükleme seçeneğini açık hâle getirebilirsiniz. Bu durumda yakınınız iPhone’una bir uygulama kurduğunda aynı uygulama sizin cihazınıza da otomatik olarak kurulacak.

 

Burada iki farklı iPhone sahibi üzerinden bir senaryo kurduk, ancak iki veya daha fazla iOS cihazı olan tek bir kişi için de aynı senaryo geçerli.

İLGİLİ HABERLER