Manşetler

Apple App Store uygulamalarında ve oyunlarında ön sipariş imkanı sunuyor

apple app storeApple basit, ancak kullanışlı bir özelliği App Store’da kullanıma sundu. Kullanıcılar uygulamaları önceden sipariş edebiliyor. Uygulamalar yayınlandığında da bunlar cihazlarına otomatik olarak indiriliyor.

Bir geliştirici uygulamasını, hazır olduğunda yayınlamak yerine, yayınlanmasından 90 gün önce App Store’a yerleştirip pazarlamaya başlayabilecek. Uygulama App Store’da sergilenmeye başladıktan sonra, müşteriler bu uygulama için ön siparişte bulunabilecek. Uygulama çıktığında da cihazlarına dağıtılacak. Bu özellik App Store’un her türünde kullanılabilecek. Yani iOS, macOS ve tvOS uygulamalarının hepsini önceden sipariş etmek mümkün oluyor.

Geliştiriciler hem ücretsiz hem de ücretli uygulamalarını veya oyunlarını ön siparişe sunabilecek. Eğer ön sipariş döneminde fiyat değişiklikleri olursa, müşterilerden düşük olan ücret kesilecek. Yani, düşük olmasına bağlı olarak ya ön siparişteki fiyatı ya da yayın tarihindeki fiyatı ödeyecekler. Uygulama indirilinceye kadar da herhangi ir ücret kesimi yapılmayacak.

Ön sipariş her uygulama için kullanışlı olmayacak olsa da, özellikle oyunlar için duyuru bakımından epey yararlı olabilir. Eğer bir geliştirici uygulamasına dikkat çekmeye çalışıyorsa, insanları bunu alabilecekleri noktaya yönlendirmek için bu özelliğin yardımını görecektir. İnsanlar uygulamayı önceden satın alma imkanına kavuştuklarında, daha sonra unutup satın almama ve indirme işlemini gerçekleştirmeme gibi dertten de kurtulmuş olacaklar.

Google birkaç yıl önce benzer bir imkanı sunmuş, kullanıcılara bir uygulamanın çıkışından önce önceden kayıt yapma imkanı sunmuştu. Ancak o özellikte müşterilere sadece bir uygulamanın indirilebilir olduğu haber veriliyor. Onlara önceden belirlenmiş bir fiyattan satın alma ve yayınlandığında otomatik olarak indirme gibi imkanları sunmuyor.

Bu basit özellik hem alıcılar hem de geliştiriciler için epey yardımcı olacaktır. Apple’ın bu özelliği App Store’a eklemek için şimdiye kadar neden beklediği ise bir soru işareti olarak kalmaya devam edecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER