Teknoloji

Apple App Store yorumlarına karşılık almayı kolaylaştırıyor

app store kullanıcı yorumları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple app storeApple App Store kullanıcılarının büyük kısmı, bir problem gördüğü veya bir eksik bulduğu için uygulamalara düşük not veriyor. Geliştiriciler sorunu tespit edebildikleri takdirde bir çözüm üretip kötü olan notu iyiye çeviriyor. Geliştiriciler ve kullanıcılar arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek isteyen Apple, iTunes Connect üzerinde “Müşteri Hizmetleri” adını verdiği bir portalı hayata geçirdi. Bu portal sayesinde kullanıcılar App Store’daki uygulamalara bıraktıkları yorumlara geliştiricilerden daha kolay karşılık alabilecek.

Apple’ın platformları için uygulama geliştirenler, geçtiğimiz mart ayında yayınlanan iOS 10.3 ve macOS 10.12.4’e kadar kullanıcılar tarafından bırakılan yorumlara karşılık veremiyordu. Google Play Store için uygulama geliştirenler, bu imkana 2012’de kavuşmuştu. Söz konusu durum, Apple için uygulama geliştirenlerin şikayetleri takip etmesini ve müşterilere pozitif yorumları nedeniyle teşekkür etmesini zorlaştırıyordu. Müşteri hizmetlerinin iki önemli parçasından yoksun kalmak, geliştiriciler adına pek de iyi bir durum değildi.

Bu nedenle yorumlara yanıt verilebilmesi, Apple için uygulama geliştirenler tarafından sevinçle karşılanmıştı. Ancak bu durum geliştiricilerin müşteri hizmetleri temsilcilerine yöneticilik, pazarlama ve hukuk yetkileri vermesini gerektirmişti. Düşük seviyedeki çalışanlara App Store’un hassas noktalarına erişim izni verilmesi ise güvenlik bakımından sıkıntılı olarak değerlendirilmişti.

Apple App Store uygulamaları kullanıcılarla daha iyi iletişim kurarak notlarını yükseltebilir

iOS ve macOS için uygulama geliştirenler, Apple’ın yeni portalı sayesinde kullanıcılarıyla iletişim kurmak için birini tam zamanlı olarak görevlendirebilecek. Bu sayede uygulamaların notlarını yükselttiğini görmek de şaşırtıcı olmayacaktır. Google tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, yorumlara yanıt vermenin notlarda yüzde 14 oranında bir iyileşmeyi beraberinde getirdiğini ortaya koymuştu.

İLGİLİ HABERLER