Teknoloji

Apple App Store uygulamaları için gelen kaldırma taleplerini açıklayacak

apple

apple app storeApple her yıl iki kere yayınladığı şeffaflık raporlarının en yenisini kamuoyuyla paylaştı. Şirket söz konusu raporda içerik kaldırma taleplerine ilişkin sayıların dışında dikkat çeken bir bilgi daha verdi. Apple App Store uygulamaları için devletlerden gelen kaldırma taleplerini de önümüzdeki raporlarda açıklayacağını duyurdu.

Söz konusu sayılar, devletlerin ne kadar sıklıkla belli uygulamalara erişimi engellemeye çalıştığını gözler önüne serecek. Bu taleplerin ne kadarına olumlu yönde karşılık verildiği de Apple’ın raporları sayesinde anlaşılacak.

Apple’ın en büyük rakibi Google, henüz Play Store’daki uygulamalar için gelen kaldırma talepleri konusunda spesifik olarak bilgi paylaşımında bulunmuyor. Apple da devletlerin kaldırma talebinde bulunduğu uygulamaların ismini açık biçimde paylaşıp paylaşmayacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi.

Cupertino merkezli şirketin yayınladığı son şeffaflık raporu, 2017’nin ikinci yarısını kapsıyor. Dünya genelinde 29 bin 718 cihaz için devletlerin Apple’dan veri erişimi talebinde bulunduğu belirtilirken, bu taleplerin yüzde 79’luk kısmında veri aktarımının yapıldığı ifade edildi. Söz konusu oran oldukça yüksek olsa da, Apple’dan yapılan açıklamada her talebin titizlikle incelendiğini ve kolluk kuvvetlerine yasaların öngördüğü ölçüde veri akışının sağlandığı belirtildi. Devletlerin hakkında bilgi talebinde bulunduğu Apple hesaplarının sayısının 3 bin 358 olduğu, bu taleplerin de yüzde 82’lik kısmının karşılandığı açıklandı.

Apple App Store için gelen taleplere ilişkin sayıları ne zaman paylaşmaya başlayacağı konusunda kesin bir tarih vermedi. Ancak bir sonraki şeffaflık raporunda ilgili istatistiklerle karşılaşmak muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER