Teknoloji

Apple App Store ile geliştiricilere 260 milyar dolardan fazla kazandırdı

apple app store abonelik

Apple’ın pazartesi günkü basın açıklamasına göre App Store geliştiricileri, mağazanın 2008’de faaliyete geçmesinden bu yana 260 milyar dolardan fazla kazandı.

Apple, geçen ocak ayında geliştiricilerin App Store’un açılışından bu yana 200 milyar dolardan fazla kazandığını söylemişti. Bu nedenle pazartesi günü paylaşılan yeni rakam, geliştiricilerin 2021’de 60 milyar dolar kazandığını gösteriyor.

iPhone üreticisi ayrıca, 2021 sonlarında Noel Arifesi ile Yeni Yıl arasında App Store’da yapılan harcamaların, 2021 yılı arifesi dönemine göre çift haneli miktarda büyüdüğünü söyledi. Ancak bu sayının tam olarak ne olduğunu belirtmedi.

Yeni rakamlar App Store’un büyük bir para kazanmaya devam ettiğini gösterirken, bazı geliştiriciler mağaza ile ilgili olarak çeşitli sorunlarını dile getiriyor. şu anda yüksek. Geliştiriciler mağaza politikalarını kısıtlayıcı olarak nitelendiriyor, özellikle de Apple’ın birçok işlemden aldığı yüzde 30’luk kesintiye dikkat çekiyor. Apple, Fortnite yapımcısı Epic Games ile App Store kaynaklı olarak hâlâ yasal bir anlaşmazlığın içinde bulunuyor. Apple, Epic Games ile Apple davasına yönelik kararından tartışmalı bir şekilde iyi sonuç alsa da, bu karar askıya alındı. Yani Apple’ın şu anda, geliştiricilerin müşterileri App Store dışındaki alternatif ödeme sistemlerine yönlendirmesine izin vermesi için gerekli şartları sağlaması gerekmiyor.

Öte yandan pazartesi günkü basın bülteni, ilk olarak ekim mali çeyrek yılı kazançları sırasında paylaşılan bir istatistik de içeriyordu. Geliştiricilerin ve Apple’ın hizmetlerine 745 milyondan fazla ücretli abonelik var. Son yıllarda Apple, hizmet ürünleri listesine News Plus, Fitness Plus ve Apple TV Plus gibi yeni paralı hizmetleri ekledi. Ekim kazanç raporu sırasında bildirilen tüm zamanların en yüksek hizmet geliri göz önüne alındığında, birkaç yıldır uygulanan strateji meyvesini veriyor gibi görünüyor. Ancak bu 745 milyonda Apple’ın kendi hizmetlerinde kaç aboneliğin sayıldığı açık değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER