Teknoloji

Apple kullanıcıları dolandıran uygulamaları şikayeti kolaylaştırıyor

apple app store abonelik

Apple, App Store bünyesinde yer alan uygulamaların dolandırıcılığa karıştığı haberlerinin artması üzerine harekete geçti. The Verge sitesinin haberine göre, artık dolandırıcılığa karışan uygulamaları Apple’a şikayet etmek mümkün olacak. En yeni App Store sürümüyle doğrudan mağaza üzerinden dolandırıcılık ve sahtekarlık bildirimi yapılabilecek. Kullanıcılar hem ücretsiz hem ücretli hem de uygulama içi satın alım yapılabilen uygulamaları şikayet edebilecek.

Söz konusu özellik hakkında Twitter’da yapılan paylaşımlar, Apple’ın işleri eski “Sorun Bildir” özelliğinin ötesine götürdüğünü gösteriyor. Kullanıcılar artık sahtekarlık veya dolandırıcılığı doğrudan bildirebilecek. Eskiden sadece “şüpheli aktiviteler” için bildirim yapılabiliyordu. Daha mnce dolandırıcılık bildirimi yapmak için de bir uygulama içi satın alım gerçekleştirmek gerekiyordu.

“Sorun bildir” özelliği ilk kez her uygulamanın kendi sayfasında görülüyor. Daha öncesinde şikayette bulunmak için Uygulama ve Oyunlar sekmesinin en sonuna gitmek ve burada sayfanın en altına ilerlemek gerekiyordu. Kullanıcılar şikayet için de farklı bir sayfaya yönlendiriliyordu.

Apple App Store bünyesinde gerçekleştireceği bu değişikliklerin sinyalini geçtiğimiz haziran ayında vermişti. Yenilenen App Store Değerlendirme Talimatları, şirketin dolandırıcılık ve sahtecilik gibi eylemlere karşı çok daha sert bir tavır içinde olacağının sinyalini vermişti. The Washington Post gazetesinde geçtiğimiz aylarda çıkan bir habere göre, dolandırıcılığa karışan uygulamaların kullanıcılardan topladığı paranın 48 milyon doları bulduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER