Teknoloji

Apple App Store’daki uygulamalar için ön sipariş süresini uzattı

apple app store türkiye

Apple, App Store uygulamaları için geçerli olan ön sipariş politikasında değişikliğe gitti. Artık geliştiriciler uygulamalarını yayınlamadan altı ay önce mağazaya yerleştirebilecek ve kullanıcılar da bu uygulamalar için ön sipariş verebilecek. Geçmişte bu süre üç aydı.

Apple’dan yapılan açıklamada, geliştiricilerin bu süreyi uygulamalarına yönelik heyecanı artırmak için kullanabileceği belirtildi. Cupertino merkezli şirket, bu sayede uygulamaların ön sipariş döneminde daha fazla talep görebileceğini düşünüyor.

Apple iOS, macOS ve tvOS platformları için ön sipariş imkanını 2017’de sunmaya başlamıştı. Şirketin bu değişikliği, bazı uygulamalara çıkar çıkmaz sahip olmayı tercih edenler tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Apple’ın eski politikasında geliştiriciler uygulamalarını çıkışlarından 2 ila 90 gün önce mağazaya yerleştirebiliyordu. Ön sipariş sürecinin uzamasıyla birlikte geliştiricilere uygulamaları için biraz daha heyecan yaratma imkanı sağlanıyor.

Apple bu imkanı hem ücretli hem de ücretsiz App Store uygulamaları için sunuyor. Ücretli uygulamalarda ücret tahsili, uygulamanın indirilmeye hazır hâle gelmesinden sonra oluyor. Bu süreçte kullanıcılar verdikleri siparişten vazgeçebiliyor. Ön siparişte satın alınan uygulama dağıtıma çıktıktan sonra kullanıcıya uygulamanın 24 saat içinde cihaza otomatik olarak yükleneceğini belirten bir bildirim gönderiyor.

İLGİLİ HABERLER