Manşetler

Apple App Store’da değişim için düğmeye basıyor

app store kullanıcı yorumları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple app storeApple hem geliştiricilerin hem de kullanıcıların uygulama mağazası App Store ile olan etkileşiminde önemli değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Şirket söz konusu değişiklikleri önümüzdeki hafta gerçekleşecek geliştirici konferansı WWDC’de açıklamayı planlıyor. Apple’ın küresel pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, uygulama değerlendirme deneyiminden keşif sürecine kadar her şeyi iyileştirmek için çalıştıklarını belirtti. Apple App Store yenilikleri içinde en çok dikkat çekeni ise iş modellerinde yapılan düzenleme oluyor. Yeni düzenleme ile tüm uygulama kategorilerinin abonelik modeline geçiş yapmasının önü açılıyor.

The Verge sitesine konuşan Schiller, geliştiriciler ve Apple arasındaki yüzde 70’e yüzde 30 paylaşımında bir değişim olmayacağını belirtti. Ancak kullanıcıları bir yıldan uzun bir süre boyunca kendisine bağlamayı başaran uygulamalar için bu dağılım yüzde 85’e yüzde 15 şeklinde değişecek. Abonelik imkanını tüm kategorilere yayacaklarını söyleyen Schiller, bunun özellikle oyun geliştiricileri için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Yeni dönemde geliştiriciler 200’ü aşkın abonelik fiyat noktasından birini seçebilecek ve bölgesel olarak fiyatlandırma yapabilecek. Eğer bir geliştirici abonelik fiyatını yükseltirse kullanıcıların fiyat artışını bir kez daha onaylaması gerekecek. Yeni sistem mevcut abonelik tabanlı uygulamaları da etkileyecek.

Söz konusu değişim geliştiriciler için baştan çıkarıcı gözüküyor. Uygulama fiyatlarını aylık biçimde belirleyebilecek olmak, önemli bir avantaj olarak nitelenebilir. iPhone satışlarının düştüğü bir dönemde App Store’da gerçekleştirilen bu değişiklik, Apple’ın mevcut kullanıcılarını daha kârlı gelir kaynaklarına dönüştürmesini mümkün kılıyor.

Apple yeni dönemde App Store’da öne çıkarılacak uygulamaları da açık artırma yöntemiyle belirleyecek. Bağımsız geliştiriciler için de adil biçimde işleyecek bir sistem geliştirdiklerini söyleyen Phil Schiller, bu yeni sisteme olan güveninin altını çizdi.

Uygulama değerlendirme sürecini hızlandırdıklarını dile getiren Schiller, App Store’a teslim edilen uygulamaların yüzde 90’lık kısmının iki gün içinde değerlendirildiğini ifade etti. Schiller, App Store trafiğini artırmayı ve mağazayı her kullanıcıyı günde en az bir kez ziyaret etmesini amaçladıklarını sözlerine ekledi. Şirket bunun için her uygulamanın 3D Touch menüsüne “Paylaş” seçeneğini eklemeyi planlıyor. Böylelikle indirme bağlantılarının sosyal medya platformlarında paylaşılmasının kolaylaşması amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER