Teknoloji

Apple Avrupalı geliştiricilere 25 milyar dolar kazandırdı

apple app store

Apple App Store ile uygulama geliştiricilerine ciddi bir maddi kaynak sağlıyor. Cupertino merkezli şirketin Apple Music ve uluslararası içerikten sorumlu başkan yardımcısı Oliver Schusser, bugüne kadar App Store’a içerik hazırlayan Avrupalı uygulama geliştiricilerine ödenen meblağın 25 milyar doları geçtiğini açıkladı.

Schusser, Jimmy Iovine’in ayrılığının ardından Apple Music’in de başına geçmişti. Uluslararası içeriklerden de sorumlu olan tecrübeli yöneticinin Apple’ın yakında faaliyete geçmesi beklenen TV ve dergi aboneliği servislerinde de aktif görev üstlenmesi muhtemel görünüyor.

Apple Music’in abone sayısının 50 milyona ulaştığı şirketin geçtiğimiz çeyreğin sonuçlarını değerlendirdiği toplantıda açıklanıştı. Alman yayın organı Macerkopf‘a konuşan Schusser, bu sayıyı tekrar dile getirirken; Apple Music’in özel içeriklerinin önemine de vurgu yaptı. Apple’ın plak şirketlerinden gelen tepkiler üzerine erken erişim ortaklıklarına mesafe koyduğunun iddia edildiği bir dönemde böyle bir açıklamanın gelmesi de ayrıca dikkat çekti.

Apple Music ve App Store rakamlarının yanı sıra Podcast platformu hakkında da bilgi veren Schusser, şirketin podcast kütüphanesinde bulunan içerik sayısının 650 bine ulaştığını belirtti. Schusser, bugüne kadar 50 milyardan fazla podcast bölümünün dinlendiğini veya indirildiğini açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER