Teknoloji

Apple App Store abonelikleri için ekstra doğrulama yapacak

apple app store

Touch ID kullananlar için Apple App Store üzerinden bir abonelik başlatmak çok zor değil. Parmağın çok az kayması, abonelik onayı için yeterli olabiliyor. Teknoloji devi, bu sorunu çözmek için App Store üzerinden gerçekleştirilen abonelik sürecine ekstra bir adım daha ekliyor.

Bundan böyle “abone ol” yazısına dokunan ve Touch ID ya da Face ID ile doğrulama yapanların karşısına aboneliği doğrulamaları için bir pencere çıkacak. Bu pencerede “Abonelik, abonelik periyodu sona ermeden bir gün önce Ayarlar menüsü üzerinden iptal edilmediği takdirde devam edecek” şeklinde bir mesaj gösteriliyor.

Söz konusu değişikliği fark edip kamuoyuyla paylaşan geliştirici David Barnard oldu. 9to5Mac sitesi ise özelliğin şimdiden kullanımda olduğunu açıkladı. Apple’ın doğrulama özelliğinin dağıtımına geçtiğimiz hafta içinde başladığı belirtiliyor.

Apple App Store abonelik sürecini iyileştirmek adına uzun süredir çalışıyor. Şirket bu çalışmalarında özellikle kötü niyetli geliştiricileri App Store’dan uzak tutmak için çaba sarfediyor. Apple ocak ayında gerçek abonelik ücretlerini saklayan ve kullanıcıları kandıran uygulamaları cezalandırmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER