Manşetler

Apple’dan App Store’un 10. yılına özel ilgi çekici detaylar

apple app store

Apple, 10 Temmuz Perşembe günü App Store’un 10. yaşını kutlayacak. Şirket bu önemli günün arefesinde uygulama abonelikleriyle ilgili yeni detayların da içinde olduğu bazı dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Apple’ın doktorlar ve tıbbi araştırma görevlileri için özel olarak geliştirdiği yazılım araçları, ResearchKit ve CareKit, aralarında Parkinson ve otizmin de yer aldığı hastalıkların tedavisi için gerçekleştirilen klinik deneylerinde kullanılıyor. Beş yüzü aşkın doktorun ve bilim insanının bu araçları kullandığı ve 3 milyon kişinin de deneylerde yer aldığı dile getiriliyor.

Açıklanan bilgilerle öğreniyoruz ki, şu anda 28 binin üzerinde iOS uygulaması abonelik sunuyor. Kullanıcılar da bir önceki yıla göre yüzde 95 oranında daha fazla uygulama aboneliği yaptırıyor. En fazla aboneye sahip olan uygulamalar sıralamasının başını Netflix ve onun Çinli rakibi iQIYI’nin çektiği belirtiliyor.

App Annie tarafından yayınlanan son raporda, tüm zamanların en çok indirilen uygulamasının Facebook olduğu belirtilirken, insanların en fazla zaman geçirdiği uygulama Netflix oldu. En çok indirilen uygulamalar listesinde Google ve Microsoft gibi Apple’ın büyük rakiplerinin uygulamaları da bulunuyor. Spotify, Tinder, Tencent Video gibi uygulamalar da en çok zaman geçirilen uygulamalar listesinde yer bulunuyor.

Bu arada Apple, App Store’un Bugün sekmesi içinde yer almış yüzlerce yazının 1 milyondan fazla kişiye ulaştığını da duyurdu. App Store’u haftada 500 milyon kişinin ziyaret ettiği dikkate alındığında, bu rakam çok değil gibi görünüyor. Kullanıcıların küçük bir bölümünün bu yazılara ilgi gösterdiği anlaşılıyor. Aslında Apple burada uygulamalarla ilgili ilgi çekici ve kullanışlı bilgiler, detaylar paylaşıyor. Ara sıra da olsa göz atmakta fayda olacaktır.

İLGİLİ HABERLER