Teknoloji

Apple’ın Aperture yazılımı macOS Mojave’den sonra işlemeyecek

apple aperture

Apple’ın profesyonellere hitap eden fotoğraf düzenleme yazılımı Aperture, Apple’ın Mac işletim sisteminin mevcut versiyonu Mojave’den sonra artık macOS’te çalışmayacak. Söz konusu duyuru Apple’ın destek sayfasında sessiz biçimde yapıldı ve MacRumors tarafından dikkat çekildi. İlgili sayfada kullanıcıların görsellerini Adobe Lightroom veya Apple Fotoğraflar’a nasıl aktarabileceklerine dair talimatlar da yer alıyor.

Apple’ın emektar yazılımının gidişi sürpriz olmadı. Apple bu programın geliştirme çalışmalarını 2014 yılında durdurmuştu. Daha sonraki yıl da Aperture ve iPhoto’nun yerine onların daha basit versiyonu Apple Fotoğraflar gelmişti. Aperture aynı ay içinde Mac App Store’dan da kaldırılmıştı. Ancak o zamandan beri mevcut program sahipleri onu kullanmaya devam edebiliyor. Bu değişiklik ise eylül ayında çıkması beklenen, macOS 10.14 Mojave’nin takipçisi olan sürümle birlikte hayata geçecek.

Eğer Aperture’ın yerine bir program arıyorsanız ve Apple Fotoğraflar’dan daha güçlü bir şeye ihtiyacınız varsa, Adobe’nin Creative Cloud Fotoğraf planı mükemmel bir seçenek olacaktır. Bu plan içinde Lightroom, Lightroom Classic ve Photoshop bulunuyor. Ayda 50 TL’nin biraz üstünden başlayan üyelik seçenekleri depolama alanı arttıkça yükseliyor. Ancak Lightroom Classic ve Photoshop’ın sektörde standart niteliğinde yazılımlar olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER