Teknoloji

Apple Anobit için 390 milyon dolar ödemiş

Apple’ın İsrail merkezli flaş bellek üreticisi Anobit’i satın aldığına dair dedikodular geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. O zamanlar Apple’ın İsrailli şirket için 500 milyon dolar civarında bir para ödediği söylenmişti. Bloomberg’in hissedarlardan olduğu belirtilen iki kaynaktan aldığı bilgiler gerçek satış fiyatını ortaya koydu.

Bu iki hissedara göre Apple, Anobit’i satın almak için 390 milyon dolar ödemiş. Satış anlaşması ise 6 Ocak tarihinde imzalanmış. İki taraf da satın almayla ilgili olarak resmi bir açıklama yapmadı, Apple’ın detayları saklı tutmak istediği söyleniyor. Bir Apple sözcüsü de 10 Ocakta satın alma dedikodularını doğruladı, ancak herhangi bir detay sunmadı.

Apple, yaptığı bu satın almayla ürünleri için daha uygun fiyatlı bellek yongaları elde etmiş olacak. Bloomberg’in haberine göre Apple dünyada üretilen NAND flaş belleklerin yüzde 23’ünü tüketiyor. Dünyanın en büyük NAND flaş bellek üreticisi olan Apple’ın bu satın almayı yapması hâlihazırda NAND flaş bellek alımı yaptığı şirketler tarafından hoş karşılanmamış olabilir.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER