Manşetler

Apple Android uygulamaları çıkarma konusunda daha istekli olabilir

apple android

Apple geçtiğimiz kasım ayında Apple Music uygulamasını Google Play’e getirmiş, böylelikle Move to iOS’i saymazsak, Android kullanıcılarına hitap eden ilk mobil uygulamasını çıkarmıştı. Görünüşe göre, Cupertino şirketi diğer popüler uygulamalarını da Google’ın mobil işletim sistemine getirmeyi planlıyor.

Apple çalışanlarına özel olarak düzenlenen “Town Hall” etkinliklerinin en sonuncusunda CEO Tim Cook’un ağzından buna yönelik bazı ipuçları çıktı. Apple Music Android’in bir çeşit “suları test etme” girişimi olduğunu ve şirketin gelecekte servislerini Android’e genişletip genişletmeyeceğini bu şekilde göreceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Music Türkiye?de hizmet vermeye başladı

Apple Android uygulamaları servislerin kullanım oranını artıracaktır

Bu, Android kullanıcılarının çok yakında Apple’ın iCloud ve iMessage servislerini kullanabileceği anlamına geliyor. Tabii ki, Apple Pay’i de bu kapsama dahil edebiliriz. iPhone’ların ve diğer Apple cihazlarının yaygınlığı daha yüksek, ancak Android ekosisteminin daha da büyük olduğunu kabul etmek gerekiyor. Eğer böyle bir adım atarsa, Apple Android uygulamalarıyla servislerini daha fazla kişinin kullanmasına yönelik potansiyeli önemli derecede artıracaktır.

Apple’ın bu konuyla ilgili olarak önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek WWDC’de bir açıklama yapıp yapmayacağını merakla bekleyeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER