Teknoloji

Apple Android’den iOS’e taşıma uygulaması yayınlayacak

iphone-transfer-android-uygulama-080615

Apple Android kullanıcılarını iOS’e çekmek için daha agresif bir strateji izlemeye başladı. Şirket daha önce Samsung, HTC veya diğer markaların Android telefonlarını kullananların kolay geçiş yapmaları için gerekenleri adım adım anlatan bir kılavuz yayınlamıştı. Şimdi de gerçek bir uygulama çıkararak kişiler, mesajlar, takvimler, e-posta hesapları ve multimedya dosyalarını Android cihazlarından iOS 9 ile çalışan iPhone veya iPad’lere kablosuz olarak aktarmayı mümkün kılacak.

Bu yeni yazılım hakkında WWDC 2015 açılış konuşmasında herhangi bir detay verilmedi. Uygulama “Move to iOS” adını taşıyor, ancak bunun Türkçeleştirilmiş bir adı da olacaktır. Önemli içeriklerin taşınmasını sağlamanın yanı sıra, uygulama kütüphanesinin de Apple’ın platformunda yeniden oluşturulmasını sağlıyor. Ücretsiz uygulamalar için Android telefonunun içindekilere bakılıyor ve bunların iOS tarafındaki versiyonları öneriliyor. Eğer ücretli Android uygulamalarınız varsa ve bunların iOS’te de versiyonları mevcutsa, bunları otomatik olarak App Store istek listesine ekleniyor.

 

Uygulamayı işlem hâlinde görmeden Apple’ın bütün içerikleri mobil işletim sistemleri arasında nasıl taşıdığı hakkında tam olarak bir fikrimiz olamaz. Bunun için iOS 9’un yayınlanacağı sonbahar mevsimini beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER