Manşetler

Apple Android cihazlarını iPhone ile takas etmeye hazırlanıyor

iphone-6-plus-inceleme-00008

Apple’ın eski iPhone’lar için uyguladığı geri dönüşüm ve takas programı Apple markasını taşımayan akıllı telefonlar için de geçerlilik kazanabilir.

9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple mağazalarındaki iPhone satışlarını artırmak istiyor. Şirketin bunu gerçekleştirme yönündeki planlarından bir tanesi de Android kullanıcılarını hediye kartlarıyla cezbetmek ve onların mevcut cihazlarını hediye kartlarının yardımıyla yeni iPhone’larla değiştirmelerini sağlamak. Apple’ın bu uygulamayı yurt dışında uzun zamandır gerçekleştiriyor, ancak söz konusu program şu an için sadece Apple cihazlarını kapsıyor, Android cihazları bu kapsamın dışında kalıyor.

Android cihazlarını Sahibinden, GittiGidiyor, vb. açık artırma ve ilan siteleri aracılığıyla satmak mümkün. Ancak yeni bir iPhone satın almadan önce mevcut Android telefonunu elden çıkarmak için sabırsızlananlara Apple çekici bir yöntem sunmuş olacak. Eğer dedikodusu yapılan bu program hayata geçirilirse, müşteri Android cihazını bir Apple mağazasına götürecek, daha sonra Apple’ın mağaza ekibi bu cihazın mevcut durumuna ve niteliklerine bakarak bir değer belirleyecek ve bu değerin karşılığında Apple hediye kartı verilecek. Programın ilerleyen haftalarda başlaması bekleniyor.

[quote_center]ANDROID KULLANICILARINA DEĞERİ KARŞILIĞINDA APPLE HEDİYE KARTI VERİLECEK VE BUNUNLA YENİ iPHONE SATIN ALINABİLECEK.[/quote_center]

Apple’ın kullanılmış iPhone takas programı 2013 yılında, eski iPhone kullanıcılarını cihazlarını yeni ürünlerle değiştirmeye teşvik etmek amacıyla başlamıştı. Program şu anda Kanada, Avrupa ve Avustralya pazarlarında sürdürülüyor, ancak henüz Türkiye’de bu program uygulanmıyor. Ancak Apple’ın fiziksel mağazalarının açılmasıyla birlikte bu programın Türkiye’ye gelişini de görebiliriz. Android cihazlarının bu programa dahil edilmesiyle birlikte zaten yüksek seyreden iPhone satışları biraz daha ivmelenebilir.

Apple’ın mağaza çalışanlarının Android kullanıcılarına kişi bilgilerini yeni iPhone’larına aktarmada da yardımcı olacağı söyleniyor. Böylelikle takas programından yararlanıp iPhone deneyimiyle tanışacaklar Apple’ın özel ilgisinden de mahrum kalmamış olacaklar. Yine de, değişimi yapmadan önce Android cihazlarının bütün yedeğini almaları faydalı olacaktır.

İLGİLİ HABERLER