Teknoloji

Apple analistinden 2023 yılında beklenen katlanabilir iPhone ile ilgili yeni tahmin

katlanabilir iphone 13

Geçtiğimiz mart ayında, Apple konularında güvenilir bir kaynak olan analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2023’te piyasaya sürülmesi beklenen ilk katlanabilir iPhone’u üzerinde çalıştığını iddia etmişti. 9to5Mac tarafından paylaşılan yeni bir yatırımcı notunda Kuo, katlanabilir bir iPhone hakkındaki söylentileri pekiştiriyor. Şimdi şirketin, satışlarının ilk yılında bu modelden 20 milyon adede kadar sevkiyat yapmayı beklediğini söylüyor.

Kuo, kaynaklara dayanarak, Apple’ın 2023’te 15 ila 20 milyon katlanabilir iPhone satmayı beklediğini söylüyor. Şirket, tasarımı ve özellikleri bilinmeyen yeni iPhone modelinin katlanabilir OLED ekranları için büyük olasılıkla özel tedarikçi olarak Samsung ile çalışacak.

Kuo, ilk katlanabilir iPhone ile ilgili bir önceki raporunda, cihazın 7,5 ila 8 inç arasında bir ekrana sahip olacağını öngörmüştü. Şimdi de Apple’ın 8 inçlik katlanabilir bir ekranı benimseyeceğini vurguladı. Samsung şu anda katlanabilir pazarın lideri olsa da Ming-Chi Kuo, Apple’ın güçlü “çapraz ürün ekosistemi” nedeniyle ilk katlanabilir iPhone ile avantaj sağlayacağına inanıyor.

Apple katlanabilir telefon pazarında büyük avantaj sağlayabilir

Şu anda katlanabilir telefonların amacı, esas olarak akıllı telefon ve tableti entegre etmektir. Ancak katlanabilir telefonun, katlanabilir tasarımın uygulamalarından sadece bir tanesi olarak nitelendirilebilir. Gelecekte katlanabilir cihazlar; akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar arasındaki sınırı daha da bulanıklaştıracaktır. Ürünler arası ekosistemleri ve donanım tasarımı avantajlarıyla Apple, yeni katlanabilir cihaz trendinin en büyük kazananı olabilir.

Elbette bu planlar 2023’e kadar değişebilir, ancak Apple’ın, diğer akıllı telefon üreticilerinin kendi çözümlerini çoktan piyasaya sürdüğü bir ortamda, en azından katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmeyi düşünmesi makul görünüyor. Cihazın daha çok Galaxy Z Fold veya Galaxy Z Flip‘e benzeyip benzemeyeceğini veya mevcut katlanabilir telefonlardan tamamen farklı bir tasarıma sahip olup olmayacağını şu an için bilmiyoruz.

İLGİLİ HABERLER