Teknoloji

Apple ana sayfasını “Dünyayı Değiştiren Kadınlar”a ayırdı

apple dünya kadınlar günü

Apple, Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının bir parçası olarak, ana sayfasını “Dünyayı değiştiren kadınlar” konulu interaktif sergiye ayırdı. Hem masaüstü hem de mobil cihazlardan Apple’ın ana sayfasına girenler, Malala Yousafzai’den Greta Garwig’e, modern kültürün etkileyici kadınlarının biyografilerinden kesitleri ve fotoğraflarıyla karşılaşıyorlar.

Bu interaktif fotoğraf sergisinin altında ise Apple’ın kadınlar için özel olarak düzenlediği Today at Apple etkinliklerine kayıt bağlantıları bulunuyor. Aynı zamanda Kode With Klossy ve Malala Fund gibi farkındalık yaratan projeler için ayrılmış bölümler de var. Bu özel ana sayfa Apple Türkiye web istesinde de mevcut durumda.

Parmağınızı veya fareyi kullanarak sayfa içinde gezinebilir ve portre fotoğraflara tıklatarak her bir kadının kısa hikayesini görebilirsiniz. Fotoğraf kümesinin en ortasında ise, Apple’ın yeni Behind the Mac reklamı var. Bu reklamda çeşitli kadın yapımcılar ve aktivistler Mac bilgisayarlarıyla birlikte yer alıyor.

Apple, mart ayı boyunca kadınların çalışmalarını ön plana çıkaran çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bunların arasında çeşitli Today at Apple oturumları, App Store ve Apple Podcast’lerde yer alan kadınlarla ilgili öne çıkarılan içerikler yer alıyor. Aynı zamanda Lady Gaga ve Taylor Swift gibi kadın sanatçıların olduğu seçilmiş Apple Music çalma listeleri de mevcut.

Öte yandan Apple Watch kullanıcılarını Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir aktivite mücadelesi de bekliyor. 20 dakika veya daha uzun süre koşan, yürüyen ya da tekerlekli sandalye ile hareket eden kadınlara özel bir rozet veriliyor.

İLGİLİ HABERLER