Teknoloji

Apple ana medya sunucusu üzerinde mi çalışıyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

9to5Mac sitesinin haberine göre Apple iTunes’taki şarkı ve filmlerinizle bilgisayarınızdaki diğer dosyalara internete bağlanma imkanı olan her yerden erişmenize imkan sağlayacak bir ana medya sunucusu üzerinde çalışıyor. Site Apple’ın bu çalışmasını HP’nin aynı ağ üzerindeki yerel bilgisayarlara depolama, yedekleme ve dosya iletim hizmeti veren ve ayrıca uzaktan erişime de imkan veren Media Smart Server ile karşılaştırıyor.

Apple benzer bir ev sunucusu tasarlarsa, yedekleme işlevi gören Time Capsule uygulamasının işlevselliği artabilir, uygulama tek bir sürücüyü yedekleme görevi yerine birçok sürücüyü yedekleyen bir hal alır. Bunun yanında Apple’ın MobileMe hizmeti de işin içerisine katılarak bilgisayardaki kişisel ve multimedya dosyalarına internet ile dünyanın dört bir yanından erişim mümkün hale getirilebilir.

9to5Mac sites ev ağı sunucusunun içerik paylaşım özelliğinin iPhone ve iPod touch’lara da açık olması gerektiğini savunuyor. Bu sayede multimedya içeriğe dolaşım halindeyken de erişim mümkün hale gelecektir. Ayrıca Apple TV’yi de bu paylaşımın dışında tutmamak gerekir.

İLGİLİ HABERLER