Teknoloji

Apple Amsterdam mağazası aşırı ısınan iPad pili nedeniyle boşaltıldı

apple amsterdamApple Amsterdam mağazası, aşırı ısınan bir iPad pili nedeniyle geçici bir süre için boşaltıldı. Müşterilerin güvenlik amacıyla dışarıya çıkarılmasının ardından iPad’in kumla doldurulmuş bir kutuya koyulduğu ve bu sayede tehlikenin önlendiği ifade edildi.

iPad’den aşırı ısınma nedeniyle duman çıkmadığı belirtilse de, üç kişinin solunum problemi yaşadıklarını iddia etmeleri dikkat çekti. Bu kişilerin müşteri mi yoksa mağaza çalışanı mı olduğu bilinmiyor.

Mağaza boşaltıldıktan sonra kısa süre içinde itfaiye birimlerinin olay yerine intikal ettiği belirtilirken, itfaiyenin intikalinin yaklaşık 40 dakika sonrasında da çalışanlar ve müşteriler yeniden mağazaya alındı.

Aşırı ısınan piller, daha önce de Apple mağazalarında çeşitli sorunlara yol açmıştı. Ocak ayında da aşırı ışınan bir iPhone 6s Plus pili nedeniyle Apple’ın İsviçre’nin Zürih şehrindeki mağazası tahliye edilmişti.

Apple Amsterdam mağazasının boşaltılmasına yol açan iPad modelinin hangisi olduğu henüz bilinmiyor. Ancak iPad’lerin taşıdıkları pil kapasitesinin büyüklüğü göz önüne alınınca mağaza çalışanlarının soğukkanlı ve zamanlı müdahalesinin önemi daha iyi anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER