Teknoloji

Apple Amerikan akıllı telefon pazarındaki liderliğini sürdürüyor

comScore tarafından yayınlanan ve ABD akıllı telefon pazarının üç aylık dönemini inceleyen araştırma Apple’ın üretici, Google’ın ise işletim sistemi alanındaki liderliklerinin sürdüğünü gösteriyor. 2012’nin aralık ayı ve 2013’ün ilk iki ayını kapsayan araştırmaya göre, Apple akıllı telefon üreticileri sıralamasında en yakın rakibi olan Samsung’a yüzde 15’in üstünde bir fark atmış durumunda. Google’ın mobil işletim sistemi Android ise pazar payındaki düşüşe rağmen liderliğini korumayı başardı.

iphone-5-inceleme-000211

Araştırmaya göre ABD’de akıllı telefon sahiplerinin sayısı kasım ayına göre yüzde 8’lik bir artışla 133.7 milyona yükseldi. Bu 133.7 milyon kullanıcının yüzde 38.9’u Apple kullanırken, yüzde 21.3’ü Samsung’u tercih etti. Apple ve Samsung pazar paylarını bir önceki döneme göre artırırken, üçüncü sıradaki HTC’nin pazar payı yüzde 1.7’lik düşüşle yüzde 9.3’e geriledi. İlk beşe giren diğer üreticilerse Motorola ve LG oldu.

İşletim sistemleri pazarında Android’in liderliği devam etse de, pazar payı 2 puanlık bir düşüşle yüzde 53.7’ye geriledi. Apple’ın akıllı telefon pazarındaki yükselişi doğal olarak işletim sistemi pazarına da sirayet etti ve iOS’in pazar payı yüzde 38.9’a yükseldi. Listenin üçüncü sırasında yer alan BlackBerry’nin pazar payı yüzde 7.3’ten yüzde 5.4’e gerilerken, dördüncü sırada yüzde 3.2 ile Microsoft, beşinci sıradaysa yüzde 0.5 ile Symbian yer aldı. HTC One, Facebook Home ile yüklü gelen HTC First ve Samsung’un yeni gözde telefonu Galaxy S4’ün devreye girmesiyle birlikte bu tabloda değişikliklerin yaşanması oldukça muhtemel gözüküyor.

İlgili >> comScore

İLGİLİ HABERLER