Teknoloji

Apple: Amazon üzerinden satılan aksesuarların yüzde 90’ı sahte

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple amazonApple Amazon üzerinde satılan ve “orijinal” etiketi taşıyan şarj aletlerinin yüzde 90’ının sahte olduğunu öne sürdü. Şirket, bu iddiasını açtığı bir davaya ilişkin dilekçesinde paylaştı.

Cupertino merkezli şirket, Mobile Star LLC adını taşıyan bir şirkete ticari marka ihlali davası açtı. Davada söz konusu şirket, sahte Apple şarj aletlerini gerçekmiş gibi sunmakla suçlanıyor. PatentlyApple sitesi tarafından yayınlanan dava dilekçesinde, Mobile Star’ın ürünlerinin Amazon üzerinden satın alınabildiğine dikkat çekiliyor. Apple’ın bu ürünlerden sipariş ettiği de dilekçede belirtiliyor.

Mobile Star’ın ürünlerini Amazon.com tarafından satılan ve sevkiyatı gerçekleştirilen orijinal Apple ürünleri olarak listelediği, ekran görüntüleri sayesinde görülüyor. Mobile Star ürünlerini inceleyen Apple mühendisleri şarj aletlerinin kötü üretildiğini, bazı bileşenlerinin eksik olduğunu, tasarımda kusurlar bulunduğunu ve elektrik yalıtımının yetersiz olduğunu belirtti. Şirket, bu ürünlerin kullananları tehlikeye atabilecek sahte ürünler olduğunun altını çizdi.

Müşterilerin Amazon’un saygınlığına güvendiğine dikkat çeken Apple, pek çok kişinin Amazon.com’dan aldıkları ürünlerin gerçekliğine inandığını belirtti. Cupertino merkezli şirket, Amazon üzerinden satılan iPhone şarjı, Lightning kablosu, Apple güç ünitesi gibi aksesuarların yüzde 90’ının sahte olduğunu da dava dosyasında belirtti.

Apple Amazon’u sahte şarj aksesuarlar konusunda uyarmış

Apple’ın sahte aksesuarlar konusundan Amazon’u haberdar ettiği ve bunun ardından Amazon’un hemen elindeki Mobile Star ürünlerini iade ettiği belirtildi. Amazon tarafından yapılan açıklamada, sahte ürünlere karşı sıfır tolerans politikasının uygulandığı vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER