Teknoloji

Apple alternatif ödeme sistemlerinden de komisyon alacak

apple app store türkiye

Kısa süre önce Hollanda Tüketici ve Piyasa İdaresi, Apple’ın ülkede yayınlanan çöpçatanlık uygulamaları için üçüncü taraf ödeme sistemlerine izin vermesi gerektiğine hükmetmişti. Güney Kore de mobil uygulamalarda alternatif ödeme yöntemleri sunulmasını zorunlu kılan yasayı onaylamıştı. Bu kararların doğrudan muhattabı olan Apple, geleneksel yaklaşımından keskin bir taviz vermeyecek gibi görünüyor.

Güney Kore ve Hollanda’dan alınan kararların Apple’ın kârlılığını olumsuz yönde etkileyeceği düşünülmüştü. Ancak Cupertino merkezli şirketten gelen en son açıklama, daha farklı bir durumu işaret ediyor.

Apple’ın destek sayfasında şirketin üç ödeme yöntemi sunmayı planladığı bilgisi yer alıyor. Geliştiricilerin üçüncü taraf bir ödeme yöntemini seçebileceği veya kullanıcıları bir internet sitesine yönlendirebileceği ifade edilirken, Apple’ın ödeme yönteminden bağımsız olarak komisyon alabilmenin yolları üzerinde çalıştığı belirtildi.

Kısacası Apple düzenleyici kurumların kararına uyacak, ancak geliştiricilerden komisyon almak için alternatif bir yol bulacak. Şirketin bu satın almaları izleyecek ve doğrudan geliştiricilerden komisyon almasını sağlayacak bir sistem oluşturma ihtimali yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER