Kısa süre önce Hollanda Tüketici ve Piyasa İdaresi, Apple’ın ülkede yayınlanan çöpçatanlık uygulamaları için üçüncü taraf ödeme sistemlerine izin vermesi gerektiğine hükmetmişti. Güney Kore de mobil uygulamalarda alternatif ödeme yöntemleri sunulmasını zorunlu kılan yasayı onaylamıştı. Bu kararların doğrudan muhattabı olan Apple, geleneksel yaklaşımından keskin bir taviz vermeyecek gibi görünüyor.
Güney Kore ve Hollanda’dan alınan kararların Apple’ın kârlılığını olumsuz yönde etkileyeceği düşünülmüştü. Ancak Cupertino merkezli şirketten gelen en son açıklama, daha farklı bir durumu işaret ediyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, App Store politikaları nedeniyle Çin’de inceleme talebiyle karşı karşıya

Apple, Brezilya’da üçüncü taraf uygulama mağazalarının önünü açtı

Apple iPhone Ultra için seri üretime temmuz sonunda başlıyor

Eski Disney CEO’su Bob Iger Apple ile Disney arasında birleşme görüşmeleri yapıldığını açıkladı

Apple Davetiye yeni tasarımlar ve ortak yönetim özelliğiyle güncellendi
Apple’ın destek sayfasında şirketin üç ödeme yöntemi sunmayı planladığı bilgisi yer alıyor. Geliştiricilerin üçüncü taraf bir ödeme yöntemini seçebileceği veya kullanıcıları bir internet sitesine yönlendirebileceği ifade edilirken, Apple’ın ödeme yönteminden bağımsız olarak komisyon alabilmenin yolları üzerinde çalıştığı belirtildi.
Kısacası Apple düzenleyici kurumların kararına uyacak, ancak geliştiricilerden komisyon almak için alternatif bir yol bulacak. Şirketin bu satın almaları izleyecek ve doğrudan geliştiricilerden komisyon almasını sağlayacak bir sistem oluşturma ihtimali yüksek görünüyor.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


