Teknoloji

Apple’ın aktif cihaz sayısı 2 milyara yaklaştı

apple siri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2021’in son üç aylık döneminde kendi gelir rekorunu kıran Apple, büyümesi sayesinde aktif cihaz sayısını 150 milyon artırmayı başardı. Şirketin çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Tim Cook, aktif cihaz sayısının 1.8 milyara ulaştığını belirtti.

Apple geçtiğimiz yılın ocak ayında aktif cihaz sayısının 1.65 milyar olduğunu açıklamıştı. 2020’nin ocak ayında ise bu sayı 1.5 milyar seviyesindeydi. Cook cihaz detaylarına girmese de, şirket geçtiğimiz yıl aktif iPhone sayısını 1 milyara çıkarmıştı. 1 milyarıncı iPhone’u 2016’da satan teknoloji devi, 2019’da aktif iPhone sayısının 900 milyon olduğunu duyurmuştu.

Apple, 90 günlük dönemde servislerinden biriyle etkileşime giren cihazı aktif olarak tanımlıyor. 1.8 milyar sayısının şirketin tüm cihaz ekosistemini kapsadığını belirtmek gerekiyor.

Google ise geçtiğimiz yıl Play Store’a erişimi olan aktif Android cihaz sayısının 3 milyarı geçtiğini duyurmuştu. Alternatif mağazaları kullanan Android tabanlı cihazları da düşününce asıl sayının 3 milyardan çok daha fazla olduğu düşünülüyor.

Microsoft ise bu hafta içinde aktif Windows 10 ve 11 cihazlarının sayısının 1.4 milyara çıktığını açıklamıştı. Yazılım devinin Xbox One ve Xbox Series X / S konsolları Windows 10 yüklü cihazlar olarak saydığını belirtmekte de fayda var.

Apple kendi mali yılının birinci çeyreğinde rekor gelir açıklamıştı. Şirket 2022’nin son üç aylık dönemini 123.9 milyar dolar gelir ve 34.6 milyar dolar kârla tamamladı. Sadece iPhone satışları şirkete 71.63 milyar dolar kazandırdı.

İLGİLİ HABERLER