Teknoloji

Apple aksesuar üreticilerinin Lightning portu kullanmalarına izin veriyor

iphone-6-plus-inceleme-00038

Apple çok yakında üçüncü taraf aksesuar üreticilerine Lightning portu ürünlerine doğrudan entegre etmelerine izin verecek. 9to5Mac’in konuyla iglili haberine göre, bu hamleyle birlikte üreticiler daha ince profile sahip ürünler geliştirebilecek, ayrıca iPhone ve iPad kullanıcılarının da yanında taşımaları gereken kablo sayısı azalmış olacak.

Şu anda Bluetooth hoparlör veya pilli iPhone kılıfları gibi bazı cihazlar şarj için microUSB kablosuna ihtiyaç duyuyor. Ancak iş ortaklarına USB portu yerine Lightning portu kullanma imkanı vermek işleri herkes için daha kolay hâle getirecektir.

Üçüncü taraf üreticiler çok yakında daha küçük Lightning konnektörünü ürünlerinde kullanmaya başlayabilecek. Bu, onlara Apple’ın konnektörünü daha küçük boyutlu cihazlara yerleştirme ve onu değişik şekillerde kullanma şansı da verecek.

Aksesuarların ötesinde, Apple Lightning bağlantısını daha önce kulaklık üreticilerine açmıştı. Hatta Philips’in gelecek ay çıkaracağı yüksek duyarlılıklı kulaklıklar Apple’ın konnektörünü kullanıyor, iPhone’lara kulaklık jakı yerine Lightning portu üzerinden bağlanıyor. Belki Apple’ın gelecekte Beats markalı veya iPhone ile iPod touch’ın kutusuna yerleştirdiği EarBuds kulaklıklarda da benzer bir adım attığını görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER