Teknoloji

Apple akıllı saat pazarında zirveyi bırakmıyor

apple watch pro

Akıllı saat pazarı, 2022’nin ilk üç aylık döneminde bir yıl öncesine kıyasla yüzde 13 oranında büyüdü. Araştırma şirketi Counterpoint Research’ün verilerine göre, Apple akıllı saat pazarında zirvedeki yerini korumayı başarırken; Samsung ve Xiaomi gibi şirketlerin de sevkiyatları arttı.

Akıllı saat pazarında satışlar, 2021’in son çeyreğine kıyasla yüzde 24 oranında düştü. Ancak bu düşüşe pek fazla şaşırmamak gerekiyor. Zira yılın son çeyreğinde satışlar yılbaşı öncesi olması nedeniyle hemen hemen her ürün kategorisinde en yüksek seviyeye ulaşıyor.

Counterpoint Research’ten Sujeong Lim, Apple’ın başarısında marka sadakatinin önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Şirketin satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 14 oranında artarken, pazar payı da yüzde 35.9’dan yüzde 36.1’e çıktı. Apple’ı takip eden Samsung’un pazar payı ise yüzde 7.8’den yüzde 10.1’e yükseldi.

Huawei, pazar payındaki küçük düşüşe rağmen, ilk üçte kalmayı başardı. Özellikle Çin’deki satış performansının Huawei’nin ilk üçe tutunmasında etkili olduğu ifade edildi. Şirket sadece Samsung’a geçildi.

Apple akıllı saat pazarında liderliğini korurken, ilk beşteki diğer şirketler de Xiaomi ve Garmin oldu. Xiaomi’nin pazar payı yüzde 5’e çıkarken, Garmin’in pazar payı yüzde 4.’5’ten 4.3’e geriledi. Ancak pek de büyük olmayan 500 doların üstündeki akıllı saatler pazarında liderliğin Garmin’de olduğunu da belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER