Teknoloji

Apple akıllı kapak patenti esnek ekranlı bir iPad aksesuarı işaret ediyor

apple akıllı kapak

apple akıllı kapakApple’ın patentleri gelecek yeni ürün duyurularıyla ilgili işaret olarak kabul edilmemeli, ancak gelecekte nelerle karşılaşabileceğimiz konusunda ilginç fikirleri akıllara getirmesi açısından bunlara bakmak zevkli oluyor. Örneğin, ortaya çıkan ve onay da almış olan patentte “esnek ekranlı kapak eklentisi” şeklinde tanımlayabileceğimiz, fütüristik bir iPad kılıfı resmediliyor. Bu kapak katlanabilir panelleri sayesinde ekranı sınırlarının ötesine taşıyor. Apple’ın çizimleri bu kapağın farklı alanlarda kullanılabileceğini gösteriyor.

Paneller çeşitli bildirimleri veya anımsatıcıları gösterebiliyor veya tablette bir film izlerken medya kontrollerini barındıran alanlar hâline dönüşebiliyor. Apple’ın patent başvurusunda AMOLED ekranların kullanılmasının ideal olacağı belirtiliyor, çünkü sadece belirli pikselleri aydınlatmak, geri kalanları kapatmak ve pil tasarrufu yapmak mümkün oluyor.

apple akıllı kapakDiğer bir görselde ise kapağın Wacom tarzı çizim tablasına dönüştüğü gösteriliyor. Aslında Apple Pencil’in ve en son çıkan iPad Pro modellerinin doğruluk ve tepkisellik noktasında attığı adımlar düşünüldüğünde, bu alanda kullanım biraz gereksiz görünüyor. Yine de, fikir açısından epey iyi olduğunu söylemek gerek.

apple akıllı kapakKapağın diğer uygulamaları biraz daha mütevazı görünüyor. Örneğin normal bir akıllı kapak gibi kullanıp üstündeki dikdörtgen ekran üzerinden bildirimleri, kapak kapalıyken bile görmek mümkün olacak.

apple akıllı kapakKapağın güçle beslenmesi konusunda Apple’ın çeşitli fikirleri var. Bunlardan biri iPad Pro’nun smart connector portuna benzer bir girişe takılması. Kapağın içinde kendi akıllı pili bulunabilir, böylelikle kapağı iPad’den ayırdıktan sonra bile ekranda yazılı olanları okumak mümkün olabilir. Başka bir görselde ise Apple’ın kapağının dahili güneş panelleri barındırdığı gösteriliyor ki, bu fikir bir Apple ürünü için çok da inanılması güç bir özellik gibi görünmüyor.

apple akıllı kapakApple, “esnek ekranlı kapak eklentisi” için ilk patent başvurusunu 2011 yılında gerçekleştirmiş. Şimdi bile bu tarz bir ürünün gerçekçi bir son kullanıcı ürünü olma noktasına geldiğini görmüş değiliz. Ancak patent başvurusundaki çizimlerde yer alan smart connector, ekran kalemi gibi unsurlar gerçeğe dönüştü. Günün birinde patentte resmedilen ürünü piyasada görmek çok da uzak değil gibi görünüyor. Belki bu yeni akılı kapak Smart Keyboard’un bir alternatifi olarak geleceğin iPad Pro’larının yanında sunulabilir.

apple akıllı kapak

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER