Teknoloji

Apple akıllı gözlükler için AR lensleri geliştiren şirketi satın aldı

apple arkit 2

apple arkit 2

Apple, gerçek hayattaki görüntülerin üstüne artırılmış gerçeklik tabanlı görüntüler ekleyen akıllı gözlükler için lensler tasarlamakta uzmanlaşan bir şirketi satın aldı. Reuters‘in haberine göre, Apple Akonia Holographics adlı şirketi bu yılın başlarında satın aldı.

Akonia, artırılmış gerçeklik lenslerini “ince” ve “şeffaf” olarak tanımlıyor. Bunların canlı, gerçek renkli ve geniş görüntüleme açısına sahip görüntüler gösterme yeteneğine sahip olduğunu da vurguluyor. İki yıl önce şirket, VentureBeat sitesine, 60 derecelik görüş alanı hedeflediğine dair bir demeç vermişti.

Hedeflenen değer küçük ve çoğu sanal gerçeklik başlığının sahip olduğuna göre az. Ancak şirket, lenslerinin rakiplerininkine göre, göz ile gerçek dünya arasına daha fazla görsel engel koymadan, daha yüksek çözünürlüklü görüntüler sunduğunu kaydetmişti.

Apple, Reuters’a verdiği bilgiyle satın almayı doğruladı. Ancak her zaman olduğu gibi, şirketi neden satın aldığı hususunda bir detay vermedi. Ne var ki, nedeni sır değil.

Apple, artırılmış gerçeklik teknolojileri geliştirme çalışmaları konusunda hızlı bir şekilde ilerliyor. Son iki yılda iOS cihazları tarafında önemli adımlar atıldı. Şirketin bir artırılmış gerçeklik başlığı hazırladığı söyleniyor. Bloomberg, bu gözlüğün 2020 yılında geleceğini bildirmişti. Akonia’nın lens teknoloji veya patent portföyü Apple’ın hazırladığı donanımın bir parçası olacaktır.

Akonia 2012 yılından beri faaliyette, ancak şirket iki yıl kadar önce artırılmış gerçeklik lensleri üzerinde çalışmaya başladı. VentureBeat’e göre, Akonia öncelikle holografik depolama ortamları oluşturmaya odaklandı. Bu, CD’lerin geleceği olarak nitelendirilebilecek bir teknoloji olacaktı. Ne var ki, çalışmadığının farkına varıldı. Aynı zamanlarda şirket, artırılmış gerçekliğin geleceği olduğunun farkına vardı. Sonuçta da lensler üzerine çalışmaya başladı.

Apple’ın artırılmış gerçeklik ile ilgili büyük planları var

Akonia’nın odağını değiştirmesinde Apple’ın büyük rolü bulunuyor olabilir. CEO Tim Cook, son zamanlarda artırılmış gerçekliğin akıllı telefon gibi büyük bir fikir olduğunu sıklıkla dile getiriyor. Günün birinde herkesin artırılmış gerçekliği kullanacağını söylüyor.

Apple’ın artırılmış gerçeklik teknolojisi de şaşırtıcı şekilde hızlı biçimde gelişiyor. Şu anda iPhone ve iPad’de, kameralar aracılığıyla artırılmış gerçeklik odaklı uygulama ve işlevlerden yararlanmak mümkün. Sanal nesneleri gerçek ortama yerleştirmek, cihazı odada gezdirirken onların boyutlarını gerçek ortama göre ölçeklendirmek, kullanıcılara onlarla etkileşim kurmalarını ve oyun oynamalarını sağlamak gibi yeteneklere sahip. Belki bu teknoloji gerçek dünyada çok az kişi tarafından düzenli şekilde kullanılıyor, ancak Apple’ın bu teknolojiyi ileride daha büyük amaçlar için kullanacağını açık biçimde görüyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER