Teknoloji

Apple akıllı gözlük ve kameralı AirPods geliştirme fikirlerini değerlendiriyor

apple akıllı gözlük

Apple önümüzdeki dönemde mevcut portföyündeki giyilebilir ürünlerinin yanına yeni seçenekler ekleyebilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Apple yapay zekâ destekli akıllı gözlük ve kameralı AirPods üretme fikirlerini değerlendiriyor. Her iki konseptin de henüz keşif aşamasında olduğu ve şirketin gelecek planlarına bir bakış niteliği taşıdığı belirtiliyor.

Gurman, akıllı gözlüğün AirPods’un yerine geçecek şekilde açılı olacağını, yalnızca daha fazla sensör, yapay zekâ özelliği ve daha uzun ömürlü pillerle tasarlanacağını söylüyor. Bu gözlük Vision Pro’dan daha ucuz ve kafaya takılan bir cihaz niteliğinde olsa da, Apple’ın hayalindeki yüksek kaliteli şeffaf ekranlara sahip AR yüz bilgisayarı olamayacak. Gurman’a göre, Apple’ın gözlüğü Meta’nın Ray-Ban bile birlikte hazırladığı akıllı gözlüğüyle karşılaştırılabilir türden bir ürün olabilir.

Apple’ın aynı zamanda B798 kod adı altında kameralı AirPods fikri üstünde çalışmaya başladığı da söyleniyor. Apple’ın bunu başarması durumunda bunların modern AirPods ile aynı boyutta olacağı; ancak düşük çözünürlüklü kameraların yapay zekânın da desteğiyle kullanıcılara günlük rutinlerinde yardımcı olacağı söyleniyor.

Apple, mevcut ürünleri olgunlaştıkça giyilebilir ürünler bölümünü güçlendirmenin yollarını arıyor. AirPods’a kamera yerleştirmek, Apple’ın üretken yapay zekâ planlarına belirsiz bir şekilde işaret eden kesinlikle tuhaf bir fikir. Ancak yüz bilgisayarlarına açık olan insanların kulak kameralarını benimsemesi de sürpriz olmayacaktır.

Apple akıllı gözlük ve kameralı AirPods dışında akıllı yüzük de geliştirebilir

Gurman, uzun süredir konuşulan akıllı yüzük fikrinin Cupertino’da hâlâ destekçilerinin olduğunu ancak Apple’ın hala ilginç ama kanıtlanmamış bir giyilebilir kategoride aktif olarak hiçbir şey geliştirmediğini belirtiyor.

Apple akıllı gözlük ve kameralı AirPods konusunda nasıl adımlar atacak merak ediliyor. Ancak şirketin bu alandaki ilerlemelere uzak kalmayacağını tahmin etmek pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER