Teknoloji

İş ilanları Apple’ın akıllı AR gözlük hazırlığı yaptığını doğruluyor

apple covid-19 satın alma

Apple için sıradaki büyük adımın “Apple Glasses” adıyla anılan akıllı gözlüğün olması bekleniyor. Artırılmış gerçeklik (AR) tabanlı gözlük için şirketten resmi bir açıklama gelmese de, perde arkasında hummalı bir hazırlık yürütülüyor. Apple akıllı gözlük projesi için geçtiğimiz hafta AR lens üreticisi Akonia Holographics’i satın alarak üretim aşamasına geçme yönünde önemli bir adım daha atmıştı.

Apple tarafından ağustos ayının ilk üç haftasında verilen iş ilanları da bu yöndeki hazırlıkların hız kazandığını gösteriyor. Cupertino merkezli şirket AR Uygulama Mühendisi bulmak için altı iş ilanı verirken, bu ilanlarda akıllı gözlük projesinden bahsetmedi.

Ancak Apple tarafından geçtiğimiz yaz verilen başka bir iş ilanı, AR gözlüğüyle ilgili olabilecek bir ipucu barındırıyor. Apple Harita için çalışacak bir ürün mimarı bulmak adına verilen ilanda, dijital harita oluşturmaya bağlı olarak lazer uyumlu LiDAR ve artırılmış gerçekliğin kullanımından bahsediliyor.

Apple Harita ve AR teknolojisi arasında gözle görülür bir ilişki bulunmuyor. Bu da akıllara işin AR gözlükleri üzerinden yol tarifi sağlamakla ilgili olabileceğini düşündürüyor.

Yine de, Apple akıllı gözlük için fazla hızlı hareket etmeyecek gibi görünüyor. Aralarında ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun da bulunduğu pek çok kişi Apple Glasses’ın piyasaya çıkışı için 2020’yi işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER