Teknoloji

Apple AirTag ile ilgili yeni yanlış uyarı şikayetleri var

apple airtag
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın AirTag aygıtları, Wall Street Journal tarafından geçtiğimiz hafta içinde yayınlanan bir habere göre, iPhone kullanıcılarının kafasını karıştıran hayalet uyarılar gönderiyor. Geçen yıl bu zamanlarda piyasaya sürülen bu cihaz, uzun bir süre boyunca üzerinde bilinmeyen bir AirTag tespit edildiğinde kullanıcıları uyarmak için tasarlanmış takip önleme mekanizmaları içeriyor. Buradaki temel amaç, AirTag’lerin insanları izinleri olmadan izlemek için kullanılmasını engellemektir.

Söz konusu haber, bu yanlış uyarıların genellikle gecenin bir yarısında meydana geldiğini ve son haftalarda ortaya çıkmaya başladığını dile getiriyor. Bir kişi bilinmeyen bir AirTag uyarısı aldığında, AirTag’in kendisinde nerede ve ne kadar süreyle algılandığını gösteren bir harita görüyor. Ancak sözü edilen yanlış alarmlara, bir kişinin konumundan yayılan birkaç düz çizgiyi gösteren haritalar eşlik ediyor. Bilinmeyen bir AirTag uyarısı gördüyseniz, bu oldukça sıra dışıdır ve sistemde bir hata olduğunu gösterir.

Bu yanlış alarmın ne kadar yaygın olduğu belli değil, ancak birkaç kullanıcı, Reddit ve diğer sosyal medya platformlarında benzer durumları bildirmiş. Ayrıca, çeşitli kullanıcılar da AirPods’ları tarafından tetiklenen kafa karıştırıcı uyarılar gördüklerini bildirdiler. Apple, son bir güncellemeyle birlikte bu tür yanlışlıkla tetiklenen uyarıları ayırt etmeyi kolaylaştırmıştı.

WSJ haberinde, kullanıcılar özellikle üzerlerinde herhangi bir AirTag bulamadıklarında, uyarıların kendilerini zor durumda bıraktığını söylüyor. Bir örnekte, bir kullanıcı sözde bilinmeyen AirTag’i bir ses çalmaya zorlayamadığını ve Bul uygulamasının AirTag’e erişemediğini söylediğini dile getiriyor.

Bu yılın şubat ayında, istenmeyen takiplerle ilgili çok sayıda şikayet ve raporun ardından Apple, bilinmeyen AirTag’lerin insanları daha erken uyarmasını ve sesli uyarılarda daha yüksek tonları vurgulamayı amaçladığını söylemişti. Apple şu anda 1.0.301 numaralı bir ürün yazılımı güncellemesinde ikinci yeniliği AirTag’ler için sunuyor.

Yanlış AirTag alarmlarının artması, kullanıcıların bunlara karşı olan hassasiyetlerinin azalmasını ve doğru uyarıların da arada kaynayıp gitmesine neden olabilir. Bu nedenle söz konusu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER