Teknoloji

AirTag’in gizli takip için kullanılmasını engelleyen güncelleme dağıtımda

apple airtag inceleme

Apple AirTag takip cihazı için hazırladığı yeni güncellemeyi kullanıcılarla buluşturuyor. Söz konusu güncelleme, kullanıcıların bilinmeyen AirTag’leri tespit ve takibini kolaylaştırıyor.

Şirket kasım ayında yayınladığı güncellemeyle Precision Finding (Hassas Bulma) isimli özelliği sunmuş ve iPhone sahiplerinin kendilerine ait olmayan bir AirTag’i fark etmelerini sağlamıştı. Söz konusu özellik, AirTag’in bir tür stalking (istenmeyen takip) aracı olarak kullanılabileceği endişesini gidermek amacıyla geliştirilmişti.

Bu özellik sayesinde iPhone sahipleri başka birine ait bir AirTag yakınlarında tespit edildiğinde uyarılıyor. Buna ek olarak, AirTag’den de sesli bir uyarı duyuluyor. Söz konusu özelliğin tüm AirTag’lere ulaştırılması kasım ayındaki güncellemeyle mümkün olmamıştı. Ancak yeni güncellemeyle bu özelliğin tüm kullanıcılara dağıtımı sağlanıyor.

Apple AirTag’in istenmeyen takip engelleme özelliği için iOS 16.2 yüklü bir iPhone gerekiyor

İstenmeyen takibi engelleme özelliğinden yararlanmak için kullanıcının iPhone’unda iOS 16.2 sürümünün yüklü olması gerekiyor. Buna ek olarak, Ultra Genişbant desteğine de ihtiyaç duyulduğu için sadece iPhone 11 ve sonrasında çıkan telefonlarda bu özellik kullanılabiliyor.

Apple AirTag sahipleri Bul uygulaması üzerinden AirTag’lerinde hangi yazılım sürümünün yüklü olduğunu kontrol edebiliyor. Mevcut en güncel sürümü 2.0.24 numarasını taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER