Teknoloji

Apple satışları artan AirTag’i yenileyebilir

apple airtag inceleme

Analist Ming-Chi Kuo, Apple ürünleri hakkındaki isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınıyor. Kuo’nun şirket hakındaki en yeni analizinin merkezinde AirTag bulunuyor. Tecrübeli analiste göre, Apple AirTag için ikinci nesil hazırlığında olabilir.

Apple’ın eşya takip aygıtı geçtiğimiz yıl kullanıcılarla buluşmuştu. Tanıtımdan sonra AirTag cephesinden pek fazla haber gelmezken, satışların kademeli olarak arttığı belirtiliyor. Kuo’ya göre, bu durum Apple’ı AirTag’in yeni versiyonunu çıkarmak için teşvik edebilir.

Kuo’nun öngörülerine göre, Apple 2021’de 20 milyon AirTag sevkiyatı gerçekleştirdi. 2022’de ise bu sayı 35 milyona çıkacak. Sevkiyatlardaki artışın bu seviyede izlemesinin AirTag’in yeni nesli için de yolu açabileceği belirtiliyor.

AirTag kullanıcıların anahtarlarını, kulaklıklarını, çantalarını, valizlerini takip etmesine yardımcı oluyor. Ancak zaman zaman AirTag’in amacından saptırılmış şekilde kullanıldığına dair haberler de gündeme gelmişti.

Apple bu sorunların yaşanmasını engellemek için AirTag’de bazı değişiklikler yapmıştı. Artık orijinal sahibinden uzaklaştığında daha hızlı bir ses çıkaran AirTag, ait olmadığı bir kişi tarafından taşınırken o kişiyi uyarıyor.

AirTag keşfi için bir Android uygulaması bile çıkaran Apple, cihazın nasıl devredışı bırakılacağı konusunda da bilgi veriyor.

Peki Apple AirTag için ne gibi yenilikler sunabilir? Şimdilik bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Apple’ın tasarımda değişikliğe gitmesi ve istenmeyen takibi engellemek adına daha fazla özellik sunması akıllara gelen ilk seçenekler oluyor.

İLGİLİ HABERLER