Teknoloji

Apple AirTag için Bul uygulamasında keşfedilen sürpriz yumurta

apple airtag kutu açılımı ön inceleme

Apple’ın yeni eşya takip aygıtı AirTag piyasaya çıktı ve bu üründe şaşırtıcı bir özellik de keşfedildi. Bul uygulamasında yer alan gizli bir menü, servis tarafından kullanılan bazı arka plan verilerini açığa çıkarıyor.

Eğer AirTag’in ilk sahiplerinden biri olduysanız, siz de bu gizli menüyü görebilirsiniz. Apple’ın Bul uygulamasını açın, AirTag’lerden bir tanesini seçin ve sonrasında Bul seçeneğini takip edin. Sol üst köşedeki nesne adına beş kez tıklattığınız takdirde çeşitli rakamların, simgelerin ve kontrollerin olduğu bir arayüz göreceksiniz. Bu verilerin tam anlamıyla neleri işaret ettiğini bilmiyoruz, ancak deneyimli kişilere belirli seviyede kontrol imkanı sunuyor.

Menü, muhtemelen Bul uygulamasının ilk beta sürümünden kalan bilgilerle Apple’ın geliştirme sürecinin bir kalıntısı gibi görünüyor. Biz de Bul uygulamasında yaptığımız denemede bu gizli ekranı gördük.

apple airtag

Bu menü bir Reddit kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı. AirTag ile ilk tanışması biraz sorunlu olan kullanıcı, Bul uygulamasının ekranında rastgele tıklama yaparken bu sürpriz yumurtaya rastlamış.

Reddit’te bir kullanıcı, alttaki dört kaydırıcının aslında AirTag iliştirilmiş nesnenize yaklaştığınızda ekranınızın döndüğü çeşitli renklerle ilgili olduğunu öne sürüyor. “A = görünümle karışıklık yüzdesi; H = renk tonu; S = doygunluk; V = değer / parlaklık.” diyor pmarksen rumuzlu Reddit kullanıcısı. “En üstteki iki kaydırıcı, kamera bulanıklığı ve parlaklıkla ilgilidir. Henüz ortadaki ‘toplam’ kaydırıcının ne yaptığından emin değilim.”

Görünüşe göre, “Eco mode” etiketi, daha küçük bir ekran çözünürlüğü (Kullanıcı Arayüzleri sizi öğenize yönlendiren bir AR kamera katmanı içerir) kullanan bir pil tasarrufu özelliğine işaret ediyor gibi görünüyor. “Dots”, yani “Noktalar” seçenekleri görünüşe göre hedefinize yaklaştığınızı gösteren animasyonun bir parçası olarak ekranda kümelenen nokta sayısını temsil ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER